in , ,

10 top thema’s op Pinterest

Ben jij een pinner? Zo nee, let dan nu goed op. Het doel van Pinterest is het aanmaken van themaborden van alle dingen in het leven die jij leuk vindt. Op deze themaborden deel je vervolgens plaatjes van websites die passen bij die thema’s. Pins van anderen delen mag ook op Pinterest.

Feiten over Pinterest:

  • 1.6 miljoen Nederlanders zijn actief op Pinterest
  • 87% van de leden is vrouw, slechts 13% is man
  • Vrouwen die actief zijn op Pinterest besteden hier meer tijd dan op welk ander platform dan ook
  • Vrouwen zitten 89 minuten per bezoek op Pinterest, tegenover 81 minuten op Facebook, 21 minuten op Twitter, 17 minuten op LinkedIn en 3 minuten op Google+
  • De kracht van Pinterest zit hem in het repinnen. Op vrijwel alle social media platformen kun je content delen, maar bij Pinterest ligt het aantal repins op 80%, tegenover slechts 1,4% retweets op Twitter. Er wordt dus veel meer gedeeld op Pinterest ten opzichte van andere platformen.

5 populaire thema’s op Pinterest van vrouwen

1

Mode

Mode is één van de populairste thema’s op Pinterest onder de vrouwelijke pinners. Ik heb naar een viertal modemerken gekeken om te zien hoe de modemerken het op Pinterest doen. Wehkamp (1.813 volgers), Vimodos (244 volgers) en Bonprix (3.370 volgers) vielen mij flink tegen, niet het aantal pins, dat was prima, maar ze worden bijna niet gerepint. Als ik dan kijk naar Fashionchick (2.266 volgers) dan zie ik daar een groot verschil. De pins van Fashionchick worden ruimshoots gerepint. Wat doet Fashionchick anders? Het eerste wat mij opviel was dat Fashionchick ‘menselijke’ foto’s probeert te maken. Terwijl de andere merken foto’s met kleding plaatsen op een witte achtergrond of met modellen die te geposeerd staan waardoor het natuurlijke verdwijnt. Als je kijkt naar de pins van Wehkamp, Bonprix en Vimodos zie je dat wanneer zij een minder glamorous foto plaatsen deze direct meer repins krijgt. Zouden ze vaker moeten doen.

fashionchick op pinterest

2

Bruidsmode

Ik hoor steeds vaker van vrouwen dat zij trouwjurken zoeken op Pinterest, ook voor ideeën van bruidskapsels gaan ze naar Pinterest. Nou, ik kan je vertellen, bruidsjurken genoeg op Pinterest. En met 87% vrouwelijke gebruikers een mooie plek voor bruidsmode winkels om zich daar te laten zien. Hip! Weddingdesign (106 volgers) is een bruidswinkel die op Pinterest borden heeft met als thema trouwjurken, bruidslingerie, bruidskapsels en bloemeninspiratie. Hip! heeft borden met als thema’s trouwjurken, bruidslingerie, bruidskapsels en bloemen inspiratie. Als we kijken naar het aantal repins dan zijn dat vooral pins van de eigen website, in dit geval de trouwjurken. Een andere bruidswinkel die het online goed doet is Ladybird Bridal Wear (1.088 volgers). Zij hebben een aantal borden met trouwjurken, maar met elk een eigen thema zoals ‘plus size trouwjurken‘, ‘korte trouwjurken‘ of ‘gekleurde trouwjurken‘.

hip weddingdesign op pinterest

3

Interieur

Ik wist het nog niet, maar een ander populair thema op Pinterest gaat over interieurXenos (2.333 volgers) doet het leuk en wordt vaak gedeeld. Xenos post op diverse themaborden de mooiste pins over interieur van hun eigen website maar ook van anderen. Vooral thema’s zoals ‘Sfeervol wonen‘ en ‘Lekker de tuin in‘ doen het bij Xenos goed. Wat mij bij Xenos opviel is dat zij thema’s gebruiken die niet tot hun assortiment behoren. Zoals ‘De lekkerste recepten‘. De ingrediënten voor de recepten zijn dan wel weer Bij Xenos te koop. Erg slim en leuk gedaan.

xenos op pinterest

4

Eten

Liefde gaat door de maag, ja ook bij vrouwen. Wat wordt er gepint over eten? Op Pinterest vind je veel posts over eten, zoals recepten en foto’s van eten. Er is zoveel te vinden dat je er honger van krijgt. Ook mede-CoCo’s Gabriella en Carina pinnen veel over eten. Pins over eten worden ongelooflijk vaak gerepint. Ben je op zoek inspiratie bijvoorbeeld voor een traktatie? Zoek op Pinterest! Ik ben thuis de creatiefste met het eten, ik denk dat ik ook maar een bord over eten aanmaak.

eten als thema op pinterest

5

Fotografie

Veel mensen doen aan fotografie, als amateur of als professional. Als ik op Pinterest kijk wat goed scoort dan zijn dat de babyfoto’s. En zeg nou eerlijk, ze zijn toch ook schattig die lieve baby’s. Ook natuurfoto’s scoren erg goed. De natuur is soms wonderschoon. Er zijn tal van plekken die je nog nooit hebt gezien en die kun je bekijken op Pinterest.

babyfotografie als thema op pinterest

5 populaire thema’s op Pinterest van mannen

1

Mannenmode

Ik dacht dat pinnen over het thema mode alleen voor vrouwen was. Maar volgens Pinterest pinnen ook veel mannen over mode, maar dan mannenmode. Ik ben erin gedoken en inderdaad, ik vond bij veel mannen een bord genaamd ‘Men Style‘ of ‘Fashion Men‘. Heel mannelijk allemaal 😉 Als we dan even inzoomen op twee grote namen in de mannenmode, zien we dat PME Legend (243 volgers) het redelijk goed doet, net zoals G-Star Raw (4.985 volgers). De laatste heeft weliswaar meer volgers, maar wordt minder gerepint.

mannenmode als thema op pinterest

2

Doe-het-zelf projecten

Ik zie op Pinterest geregeld bouwtekeningen voorbijkomen van een picknicktafel of een tuinhuisje, maar als je even verder zoekt, dan gaat een bouwtekeningwereld voor je open. Zo vind je onder meer tuinmeubelen, kippenhokken, buitenkeukens en bedden. De mannelijke klussers onder ons kunnen zich helemaal laten gaan. “Maak er jouw project van!” zouden ze bij Hornbach zeggen. En over Hornbach gesproken (173 volgers), ze pinnen in het Duits en deze pins zijn minder stoer dan die reclamespotjes, gemiste kans. Om nog even terug te komen op de zelfbouwprojecten, het aantal repins van deze projecten en bouwtekeningen is verbazingwekkend goed.

doe-het-zelf bouwtekening op pinterest

3

Survival

Bij dit thema krijg ik een echt MacGyver-gevoel, en dat is niet geheel onterecht. Zoek op Pinterest op de term ‘survival‘ en je ziet de meest bizarre en creatieve manieren om moeder natuur te overleven. En ja, ze worden gerepint! Ik weet niet wat ik er nog meer van moet zeggen, aanschouw hier een aantal voorbeelden.

survival als thema op pinterest

4

Interieur

Ook mannen zijn op Pinterest veel met interieur bezig. Zelf heb ik ook een paar van die mannen in mijn Pinterest tijdlijn. Wat opvalt is dat de mannen die met interieur bezig zijn zich vooral richten op interieur gemaakt van hout met een natuurlijke en robuuste uitstraling. Weer die mannelijkheid. Kasten gemaakt van een halve boom of een tafel gemaakt van tientallen takken. Ik vind dat deze mannen smaak hebben.

interieur als thema op pinterest

5

Gadgets

Gadgets, je hebt ze misschien weleens gezien, of misschien ben jij ook een gadgetfreak. De usb-stick in de vorm van een pen, een armband die een tijdprojectie maakt op je arm. Of de “pocket beamer” voor je smartphone. Op Pinterest is het een walhalla voor gadgetliefhebbers. In alle soorten, maten en kleuren worden ze gepint.

gadgets als thema op pinterest

Content van de concurrent delen

Wat mij opviel tijdens mijn onderzoek voor dit blog is dat veel grote merken niet te beroerd zijn om ook van anderen pins op hun borden te pinnen. Aan de ene kant goed natuurlijk, want content delen op social media bestaat ook uit het delen van content van anderen. Maar als je webshopitems van een ander pint zou je zeggen dat die mensen dan daar die website gaan om het te kopen, en dus niet naar jou. Is het goed dat deze merken content van anderen op hun borden plaatsen, of snijden zij zichzelf in de vingers? Wat denk jij?

Written by Mike Nuijs

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Vrienden met je ex, kan dat?

9 feiten over het menselijk lichaam