in

De imperfectie van ‘Ms. Perfect’

Soms zie je haar voorbij komen; die vrouw die alles onder controle lijkt te hebben. Werk, gezin en werkelijk alles gaat precies ‘volgens het boekje’. Of stiekem toch niet?

Eye-opener

Op mijn werk ligt de Linda. Deze week las ik de editorial met een grote glimlach, maar ook lichtelijk in shock. Deze editorial ging over ‘Ms. Perfect’. De uiteindelijke conclusie? Linda vindt zichzelf beslist geen ‘Ms. Perfect’, maar eerder een Ms. Imperfect. Een passage waarin ze toegeeft dat ze ‘Ms. Perfect het liefst van het zebrapad zou willen rijden’ begreep ik best, want ineens zag ik mijzelf op dat zebrapad.

Droomplaatje

Want ja, ik was en ben het soms nog. Dat vreselijke, irritante vrouwmonster waarbij het allemaal lijkt te lukken, verzorgd tot in de puntjes! Vrolijk fietsend op de hippe bakfiets met drie blonde koppies erin, design zonnebril op de olijke neus, smartphone in de tas, leuke baan, fijn huis en zeer drukke sociale agenda. Gescheiden ouders zijn lukt zo op het oog prima en de kat leeft nog steeds, de kinderen zijn niet ontspoord en ik ben nog steeds aan het werk zonder sterfgevallen in de tandheelkunde.

Zelfreflectie

Mijn ideale ‘Ms. Perfect’ plaatje zag er in mijn hoofd dus zo uit. De werkelijkheid blijkt meestal totaal anders uit te pakken. Ik fiets inmiddels op een vieze, beschimmelde bakfiets door een totaal ander stadsdeel van Amsterdam dan waar ik zou willen wonen. Mijn design zonnebril heeft na zes jaar eindelijk een diepe kras en ik vind de combinatie werk en gezin in mijn eentje behoorlijk pittig en ongezellig. Om nog maar te zwijgen over mijn fantastische kookkunsten die resulteren in zwart-gecarameliseerde slavinken en de kledingstukken in mijn garderobe die de pasvorm hebben van een vuilniszak met hier en daar een ondefinieerbare vlek.

Niets is dus wat het lijkt

En dat doet mij toch afvragen: HOE doen alle andere vrouwen het? Want zo aan de buitenkant lijkt iedereen wel ‘Ms. Perfect’ met dit leven. Waarom zie ik daar nou nooit eens snotvlek op een mantelpak? Of een knalrood aangelopen moeder die haar dreumes acuut te koop aanbiedt bij de plaatselijke supermarkt? Bestaat er eigenlijk wel een imperfecte ‘Ms. Perfect’? Of is dat het plaatje dat wij zelf in onze kop planten? Ik ga ondertussen maar vrolijk door met het trendsettende ‘Madam Chaoot doet ook maar wat’!

Written by Daniëlle Brand

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

De weg naar Rio 2016 loopt door Brussel

Brugpieperleed in een notendop