10 redenen waarom een leven zonder skateboard niet meer mogelijk is

In ‘mijn tijd’ kon je bijna niet op zo’n ding gezien worden. Je was gothic, enorm alto of eigenlijk een beetje een sukkel. Nu word je door de een na de ander van je sokken gereden. Geloof het of niet, ik heb het over het skateboard.

Wanneer de hype precies ontstaan is weet ik niet, maar je bent helemaal hipperdeshit als je met een skateboard overweg kan. Bij deze dan ook 10 redenen waarom jij direct naar de winkel moet rennen om er een aan te schaffen!

1.

Het is enorm goed voor je evenwicht! Als je een bocht wilt maken, beweeg je je lichaam een klein beetje naar links of naar rechts. Doe je dit te ver, dan is de kans heel groot dat je een flinke schuiver over het asfalt maakt.

2.

Je verbrandt er kilo’s vet mee. Iemand van 75 kilo die op zijn gemakje een uur lang normaal skateboardt, heeft al snel 375 kcal naar ik-zie-jullie-nooit-meer-terugland gestuurd. Ga je direct vol gas aan de bak? Dan verbrand je in een uur al snel 450 kcal.

3.

Je gaat als de brandweer op een skateboard. Hierdoor is het direct het ideale vervoersmiddel voor in de stad. Je kan je fiets bij het grofvuil zetten, want voortaan verplaats jij je gewoon op je ultra coole skateboard.

4.

Iedereen kan het. Oké, voormalig minister-president Balkende had het niet helemaal onder de knie, maar uitzonderingen bevestigen de regel. Zolang je twee benen en een klein beetje balans hebt, skateboard je (na wat oefenen) zo de horizon tegemoet.

5.

Het is goedkoper dan een sportschool abonnement. Voor een beetje abo betaal je toch minstens € 15,- per maand. Je bent dus zo’n € 180,- op jaarbasis kwijt. Een (goed) skateboard kost tussen de € 80,- en de € 120,- euro. Je bespaart dus gewoon geld met skateboarden!

6.

Wie denkt dat er met een gewoon skateboard niet te variëren valt, zit helemaal fout. Sowieso kan je wat betreft prints helemaal los gaan (OMG, er bestaat zelfs een minion-board!). Daarnaast kan je ook nog switchen wat betreft de lengte. Een normaal skateboard is gemiddeld 75 cm lang en maximaal 35 cm breed. Een longboard tikt echter vaak de 100 cm en sommigen meten maar liefst 106 cm! Een pennyboard is vergeleken met deze knoeperd een enorm ukkie. Deze zijn slechts 56 cm lang. Elk board ligt ook weer heel anders op de weg. Een longboard is bijvoorbeeld stabieler dan een gewoon skateboard.

7.

Een skateboard is nooit weggegooid geld. Stel nou dat je nog minder talent hebt dan een platgeslagen doperwt, dan kan je hem altijd nog aan je muur hangen. Let er dan wel bij de aanschaf op dat hij een leuk printje heeft. Van Hello Kitty in je woonkamer wordt natuurlijk niemand vrolijk.

8.

Je kan het overal doen. Je hoeft niet eerst op de fiets te stappen naar die stinkende sportschool of helemaal naar de andere kant van de stad te rijden voor je yogales. Je trekt je gympen aan, je doet je voordeur open en je skateboardt zo de vrijheid tegemoet.

9.

Met zo’n plank op wieltjes onder je voeten maak je indruk op iedereen. Wedden dat je al die hoofden om ziet draaien als jij stoerder dan stoer op je skateboard voorbij komt tuffen?! Zelfs die zeer knappe verschijning bij de bushalte kijkt je na. Moet je nu wel even zorgen dat je op je board blijft staan natuurlijk.

10.

De crop top is niet voor je weggelegd, in een legging lijken je benen op rollades, een kokerrok doet niets voor je figuur en van hakken met een punt groeien je tenen krom. Alle hippe trends lijken niet voor jou gemaakt. Tot deze waanzinnige coole skateboard-hype. Voor mijn part draag je hem alleen onder je arm, maar als eigenaar van een skateboard ben je in ieder geval the bomb!

Ben je na deze tien redenen nog niet naar de winkel gerend om er een aan te schaffen? Geen zorgen, er komt vanzelf een trend die beter bij je past.

Comments

Zeg het maar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Als een puber met huisarrest, liefdesverdriet en PMS

Zwevend zeventien