in ,

[WodSpot] Wijnand: ‘Be stronger than your excuses’

Op WodsUp magazine laten we jou ook graag aan het woord. Zo kunnen wij en anderen van je leren en ons laten inspireren. Daarom zetten we regelmatig één van onze lezers in de spotlight. 

Deze week is dat: Wijnand

In het kort

DSC_1033k

 

Naam: Wijnand van der Meer

Met Crossfit begonnen in: 2013

Traint bij: Crossfit Schagen

 

 

1. Waarom ben je gestart met crossfit?

Eind 2012 zag ik in de krant dat Bas en Donna – de eigenaren van crossfit Schagen – een box gingen opstarten.
Ik had nog nooit van crossfit gehoord maar de omschrijving trok me naar de open dag. Na een kwartiertje kijken en links en rechts een babbeltje wist ik het: dit is mijn sport.. Ik heb direct het aanmeldingsformulier ingevuld.

Lekker je grenzen opzoeken, conditie opbouwen en sterker worden en zorgen dat ik als 50-plusser mee kan komen. De variatie in de WOD’s en de prachtige mensen om je heen geven elke keer weer de voldoening om door te gaan. Ruim twee jaar terug was ik helemaal kapot na een WOD en nu kom ik frisser thuis dan dat ik wegging. Hoe mooi is dat?

2. Wat is jouw grootste uitdaging?

Ik kan redelijk meekomen maar de handstand push-ups zijn nog niet mijn ding. Door deze maand het elke keer even te oefenen begin ik het hopelijk te leren. Ik vond het al mijn hele leven eng om op mijn hoofd te staan. En nu moet je ook nog push-ups zien te maken. Maar met behulp van kussentjes gaat dat goed komen. Een ander zwak punt is de pull-up. Ik heb gewoon nog niet genoeg kracht om de pull-up te maken. Maar ook dat gaat goed komen.

3. Wat is de ene tip die je anderen mee wilt geven?

Een tip aan iedereen die denkt: ‘Is crossfit wat voor mij?’ Volg gewoon een proefles. En niet alleen om te kijken maar doe gelijk zodat je kunt ervaren hoe gaaf deze sport is en meemaakt hoe iedereen met elkaar omgaat.

4. Welke quote inspireert jou?

Be stronger than your excuses.

Regelmatig denk je voor of tijdens de WOD: hoe komen we hier doorheen, dan denken we maar even aan deze tekst.

5. Je moét kiezen: techniek of intensiteit?

Het één kan niet zonder het ander. Intensiteit is prachtig maar mag nooit ten koste gaan van de techniek.
Dus train hard om je techniek optimaal te maken dan komt de intensiteit vanzelf.

Meedoen?

Wil jij de 5 vragen ook beantwoorden en een plekje krijgen in WodsUp magazine? Dat kun je hier doen.

Written by Redactie WodsUp

Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Goed nieuws, waar ik zenuwachtig van word

Gezond eten of toch maar niet?