in ,

5 redenen om RunKeeper te gebruiken

Hardlopen met een app zoals RunKeeper is awesome! Waarom? Ik heb 5 goede redenen voor je! 

1. Trainingsschema’s

Niks vervelender dan een blessure. Zonder trainingsschema gaan hardlopen is dan ook meestal vragen om problemen. Zeker beginnende hardlopers kunnen nog niet vertrouwen op de nodige hardloopervaring. Je gaat snel en ongemerkt over de grenzen van jouw lichaam. Ik ook. Lees mijn verhaal over mijn achillespeesblessure maar. Kortom: een goede reden om RunKeeper te downloaden en met behulp van een trainingsschema van start te gaan!

2. Running alone together

Voeg een paar (hardloop)vrienden aan RunKeeper toe en moedig elkaar aan! Je kunt vrienden een reminder sturen om de hardloopschoenen weer aan te trekken, maar het leukste is misschien nog wel: RunKeeper ondersteunt ook andere sporten, zoals mountainbiken en fitness. Het maakt dus helemaal niet meer uit dat de sportieve interesses van jouw vrienden misschien wel ergens anders liggen dan bij hardlopen. Je kunt ook ‘live’ aanmoedigingen krijgen van vrienden, maar dit kan alleen met de betaalde versie.

3. Progress!

Je vooruitgang letterlijk zien? Het kan met RunKeeper! En als een training een keer flink tegenvalt, is dat eigenlijk best fijn! Want een slechte training kan voorkomen, maar betekent niet dat het trainen slecht gaat. Kortom: check je vooruitgang van de afgelopen weken nog eens en vergeet die slechte training! Op weg naar een specifiek doel? Je ziet letterlijk elke stap op weg naar het doel. Niet alleen handig, maar ook onwijs leuk!

4. Workout reminders

Soms heb je misschien even geen zin om te gaan hardlopen: je hebt een drukke dag gehad, een overvolle agenda… Het kan gebeuren, maar met een reminder op het scherm van jouw smartphone is de drempel om op de bank te blijven hangen nét iets hoger.

5. Competition!

Je kunt niet alleen vrienden aanmoedigen met RunKeeper, maar ook meteen de strijd met elkaar aanbinden. Competitie is namelijk stiekem best een goede motivator! Je kunt niet alleen strijden om de eerste plek in de ranglijst, maar ook tegen elkaar racen met behulp van de app. Het maakt dus niet meer uit waar de deelnemers aan de race op dat moment zijn, het tegen elkaar opnemen kan altijd! Ik heb deze optie nog niet getest, maar wie weet…!

Aan de slag met RunKeeper? Download de RunKeeper app!

Niet gestoord worden tijdens het hardlopen? Ook daar hebben we een tip voor! Schakel niet-storen op je iPhone in! Check it out!

Written by Angelique

Comments

Leave a Reply
 1. Hallo allemaal eigenlijk is dit het geval met alle apps en niet alleen runkeeper. Het is een prima App maar zelf geef ik de voorkeur aan looptijden. Het tegelspel bij die App geeft voor bijna iedereen een extra dimensie. Langzaam of snel je kan toch alleen tegen de rest van je regio lopen. Maar ook zonder App gewoon genieten dat is het allerbelangrijkste.

  • Bedankt voor de tip! Zonder apps gaan hardlopen is inderdaad ook wel eens lekker! Ik heb de app van looptijden.nl nog niet geprobeerd, maar wie weet..!

 2. Hoi! Ik ben sinds een week weer begonnen met hardlopen. Ik loop nu om de dag en qua werk is het even afhankelijk of het ‘s ochtends of ‘s avonds is. Ik vraag me af, kun je nu beter wel, of juist niet op een lege maag hardlopen?

  PS. Runkeeper is mijn motivater. Als ik dan de resultaten zie ben ik alweer helemaal trots. En dat terwijl vanavond pas mijn 3e training wordt.

  • That’s awesome! Ik vind hardlopen op een lege maag geen succes, dus ik eet liever iets van fruit voor het hardlopen. Hardlopen kort na een stevige maaltijd vind ik ook niet echt een succes, dus vandaar! Ik wacht minstens twee uur na het avondeten. Ik hoor/lees verschillende berichten over wat beter zou zijn, maar luister vooral naar jouw lichaam!

   PS.
   RunKeeper is inderdaad awesome! Het aantal trainingen kan alleen maar meer worden..! Keep up the good work!

 3. Ja, dat vind ik dus ook zo gek. Ik lees van alles maar weet niet wat nu beter is. Zelf ben ik 1 keer op een lege maag gaan hardlopen. Dat vond ik eigenlijk geen probleem. Dus ik denk dat mijn lichaam het niet zo erg vind. Ik ga gewoon af op de signalen die mijn lichaam afgeeft. Dat lijkt mij inderdaad ook het beste.

 4. Vraagje; Geeft de betaalde versie van Runkeeper genoeg extra’s? Ik ben zeer tevreden over de app, maar ik twijfel een beetje of het de 40 euro waard is om te upgraden naar Elite. Heeft iemand hier ervaring mee?

  • Ik heb de betaalde versie wel eens gebruikt. Ik denk dat het ook een persoonlijke keuze is: ik heb de extra opties (zoals meer statistieken) niet echt gebruikt en de betaalde versie dus weer opgezegd. Ik zou zeggen: probeer het eens een maand uit en neem dan een beslissing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

[WodSpot] Lotte: ‘Just do it!’

Stop de oorlog tussen borstvoeders en flessenmoeders