in

Lekker (makkelijke) lasagne

Lekker én lekker makkelijk: deze simpele lasagne.

INGREDIËNTEN

500 gram rundergehakt
500 ml melk
50 gram boter
50 gram bloem
1 blik gepelde tomaten (in stukken)
1 pak gezeefde tomaten
3 (kleine) blikjes tomatenpuree
1 pak lasagnabladen
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook
1 eetlepel basilicum
1 eetlepel oregano
1 theelepel peterselie
1 theelepel suiker
1 laurierblad
2 bollen mozzarella
Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

1. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesnipperde ui en de knoflook (geperst) toe. 2. Voeg de tomatenpuree en verwarm het geheel tot de tomatenpuree niet meer zuur ruikt. 3. Verwarm in een andere pan ondertussen nog wat olijfolie en bak het gehakt. Peper en zout naar smaak toevoegen. 4. Voeg het gehakt vervolgens aan het mengsel met de tomatenpuree toe. 5. Voeg de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten toe en breng het geheel op smaak met eventueel wat suiker, de basilicum, oregano en peterselie. 6. Laurierblad toevoegen op laag vuur laten sudderen. 7. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. 8. Smelt in een andere pan de boter voor de bechamelsaus. Niet bruin laten worden! Bloem toevoegen. Niet schrikken! Het wordt een soort klont, maar dat komt straks goed! 9. Vervolgens de melk in delen toevoegen en roeren tot een dikke saus. Op smaak brengen met peper en zout. 10. Tevreden? Neem een ingevette ovenschaal en maak lagen van tomatensaus, lasagnebladen en bechamel. Last but not least: veel Parmezaanse kaas en wat mozzarella on top en dan ongeveer 30 minuten in de oven. Buon appetito!

Written by Angelique

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Over de strijd tegen suiker

Grenzen