in

6 Onbekende TV-juweeltjes

Als jullie net zoals ik zijn, hebben jullie heel veel series gekeken in je leven. Er zitten een paar juweeltjes tussen die ik met volle overtuiging aanraad om te kijken. Hier volgt een lijst met mijn favorieten. 

 1.

Off Centre

Het plot

Het verhaal van twee huisgenoten en hun eigenaardige vrienden die in New York wonen. Het klinkt als een slap aftreksel van Friends en op sommige punten klopt dat ook. Maar het etnische verschil in Off Centre is hoger en de onderwerpen die ze aanpakken, zijn minder subtiel en minder sitcom. Plus, het is een serie meer gericht op mannen dan beide geslachten.

Waarom ik het aanraad

Het is niet alleen het feit dat het onder andere gaat over een rapper die houdt van poedels en haarverzoringsproducten. Het is ook niet het feit dat de Chinese eigenaar van een pizzatent camera’s plaatst in het vrouwentoilet onder het mom van veiligheid. Vooral gaat het niet alleen om het feit dat één van de hoofdrolspelers meedoet met The Real World om met meer vrouwen te kunnen slapen. Het gaat om al deze dingen en om het feit dat ze zich er niet voor schamen. Ik realiseer me nu dat het wel een beetje edgy is. Af en toe moet vies kunnen. Als je het niet erg vindt om geconfronteerd te worden met schunnige humor, dan is het een aanrader.

2.

Battlestar Galactica

Het plot

Twaalf menselijke koloniën worden aangevallen. Dit wordt gedaan door een groep robots met de naam Cylons. Cylons waren robots gemaakt door de mensen, om de mens te dienen en het leven makkelijker te maken. Ze kregen bewustzijn en wilden gelijk behandeld worden, waarna de mensheid ze de planeet af schopte. Als ik je nog steeds lezende heb, is het waarschijnlijk een serie voor jou.

Waarom ik het aanraad

Het is een show gemaakt met een ijzersterk verhaal en geweldige special effects én het is een serie als The Walking Dead. Het leven is grauw, de mensen staan elke dag voor moeilijke keuzes en het leven voor hen wordt gewoon niet beter. Als je je goed wilt voelen, raad ik een andere serie aan. Wil je een ijzersterk verhaal met karakter, passie en science fiction, dan is dit jouw ding.

3.

Better Off Ted

Het plot

Het gaat voornamelijk over Ted Crisp en zijn baan bij Veridian Dynamics. Ted Crisp is de perfectste Ken-achtige manager ooit, met onder zich een stel bollebozen. De baas van Ted is een robotachtig menswezen en er is ook een aantrekkelijke rondborstige secretaresse. Deze karakters werken voor een bedrijf dat het beste omschreven kan worden als gevoelloos en bitchy. De bollebozen maken, tja, dingen. Ik zeg dingen omdat ze uitvindingen maken zoals vlees gegroeid uit koecellen dat smaakt naar verdriet, een kotsmachine die ze de naam ‘The Voice of God’ geven en een stoel waar je uiteindelijk van doordraait.

Waarom ik het aanraad

Dit is een ongelofelijk luchtige serie. Het is gefilmd met een filter waardoor de zon altijd lijkt te schijnen. Aan het begin en eind krijg je een voice-over die de aflevering mooi verpakt en al je vragen beantwoordt. De seksuele spanning tussen de manager en de secretaresse is om te snijden, koffiemelk wordt gestolen en een kind is het geweten voor een volwassen vent. Wil je een serie kijken en je nooit emotioneel beladen voelen net zoals bij Game of Thrones? Dan raad ik dit onbekend juweeltje aan.

4.

Archer

Het plot

Bij ISIS, een internationaal spionnenbedrijf, zijn internationale crisissen een kans voor de hoog getrainde werknemers om elkaar te ondermijnen, verraden, verwarren en compleet te naaien. In het midden van dit alles is super suave spion Sterling Archer. Zijn codenaam is “Dutchess”. Niet heel mannelijk maar het werkt. Archer werkt voor zijn bazige moeder Malory. Hij werkt daar samen met zijn ex-vriendin Lana, diens nieuwe vriendje Cyril Figgis en compleet verliefde secretaresse, Cheryl. Drugs, geweld, seks, grof taalgebruik en spion. Dat zijn een beetje de kernwoorden waar dit over gaat. Een trailer zegt volgens mij meer. Of minder. Het zegt iets en het is aan jou om te beslissen of het ook echt iets is waar je je aan durft te wagen.

Waarom ik het aanraad

Elk seizoen heeft een “hoofd”probleem, maar voor de rest gaat het nergens over. Echt helemaal nergens over. Het is als naar een illusionist gaan. Aan het einde weet je wat je hebt gezien maar geen flauw idee wat er is gebeurd. Het is een grove, aanstootgevende, vieze, parodistische serie. Archer doodt mensen, drinkt alcohol en gaat naar bed met elke vrouw die hij tegenkomt. Ondertussen redt hij de wereld een aantal keren, meestal door dom geluk. Net als een domme grappige versie van James Bond dus.

5.

Avatar

Het plot

Nee, niet die stomme film met die blauwe mensen. Ook niet die stomme film Avatar: The Last Airbender. Die laatste is een slap aftreksel van de serie. Eerlijkheid voorop gesteld, het is een kinderserie. Dat gezegd, er zijn twee verhalen met een rode draad. De rode draad is als volgt. Er zijn vier elementen: water, aarde, vuur en wind. Een grote hoeveelheid van de mensen kunnen deze elementen besturen. Iedereen die de gave heeft, kan er een van deze besturen. Er is daarentegen maar een persoon op ‘aarde’ die ze alle vier tegelijkertijd kan besturen. Deze persoon (man of vrouw) staat bekend als de Avatar. Deze persoon heeft de taak om balans te houden in de wereld.

Waarom ik het aanraad

De eerste genaamd “The Last Airbender” is luchtig, en heeft een grote dosis aan verhaallijn. Daarnaast veel karakterontwikkeling, gave gevechten en hilarische momenten. Uiteindelijk leer je een stukje algemene kennis en voel je je gewoon een goed mens. Het tweede deel genaamd “The Legend of Korra” heeft een iets serieuzere toon en behandelt dingen als communisme, theocratie, anarchisme en fascisme. Ja, kinderserie. Iig is het wel met veel kleuren en leuke plaatjes.

6.

Wilfred

Het Plot

Elijah Wood probeert zelfmoord te plegen, door middel van een overdosis pillen. Maar het zijn placebopillen. De volgende ochtend blijken ze niet gewerkt te hebben en komt zijn buurvrouw vragen of Elijah op haar hond wil passen. Nu komt het: het is een man in een hondenkostuum waar hij op moet passen. Iedereen behalve Elijah ziet deze man als een hond. Ja, stoners zijn te pas gekomen aan het schrijven van deze serie.

Waarom ik het aanraad

De hele tijd tijdens deze serie vraag je je af of het echt een hond is of dat alle andere mensen gewoon gek zijn. Maar tijdens deze magische reis van stonerism (elke aflevering zitten ze aan de waterpijp), leert Elijah een beter mens te zijn. Wilfred is als die beste vriend die grof en aanstootgevend is soms. Alleen plast hij soms in een hoekje en eet hij dode vogels van de grond. Oh ja, de naam van de hond is Wilfred. Ik dacht al dat ik iets belangrijks vergat.

Dit zijn mijn aanradertjes die ik opper als gevraagd word waar ik zoal naar kijk. Waar kijk jij naar? Enige aanraders tussen deze series die niet zo populair zijn? Ik hoor het graag!

Written by Dweizel Galdeij

Comments

Leave a Reply
  1. Wilfred didn’t grow on me yet. Ik heb het echt geprobeerd, maar het wil niet aanslaan bij mij. Archer vind ik bij vlagen leuk, maar kan er niet te veel van kijken, want dan krijg ik op de een of andere manier koppijn 🙂 Battle star galactica…ja voor de original, no voor de veel te donkere en complexe remake. Better off Ted ga ik wel een keertje proberen. Thanks 4 the list in elk geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Waarom het niet slecht is om als moeder fulltime te werken

Ik wil gewoon naar huis!