in

15 manieren om het leven te vieren!

John Lennon zei het al eens: ‘ life is what happens to you while you are busy making other plans’. In onze maatschappij gaat alles zo snel dat het leven gewoon aan je voorbij flitst.

Hoe zonde is het als je zoveel geweldige dingen meemaakt, maar je het niet eens beseft? Trap, nu het nog kan, snel op de rem en vier het leven! Met deze 15 tips kom je al een heel eind.

1.

Feestje!

Geef 1 keer per jaar een groot tuinfeest met al je oude en nieuwe vrienden. Zo heb je alle tijd om weer bij te praten en blijf je op de hoogte van elkaars leven. Om 12 uur proost je op een zeer gezellige party en op een nieuw gezond en gelukkig jaar.

2.

Inspirerende tatoeages

Laat een tattoo zetten die je er aan herinnert dat het leven kostbaar is. ‘Gam ze ja’avor’ betekent bijvoorbeeld ‘ook dit gaat voorbij’. In goede tijden is het een mooie reminder dat je extra moet genieten, in slechte tijden laat het je inzien dat het maar tijdelijk is.

3.

Geniet van de gewone dingen

Lach terwijl het zomerse regenbuitje jouw bruine gras weer groen kleurt. Geef je hond een aai over zijn kop omdat hij zo goed naast je loopt of bewonder het prachtige lenteweer dat ervoor zorgt dat jij en je vrienden tot in de late uurtjes buiten kunnen blijven zitten.

Badwater Basin in Death Valley | Foto: Gabriella
Badwater Basin in Death Valley | Foto: Gabriella

4.

Mooie muziek

Luister naar je favoriete muziek en laat alle mooie momenten aan je voorbijtrekken. Zo zie ik mezelf nog met mijn grote liefde door Death Valley rijden terwijl A Horse With No Name uit de speakers knalt.

5.

Maak complimentjes

Vaak is het geven van complimentjes nog leuker dan ze te krijgen. Terwijl jouw [vul hier de complimentjesontvanger in] nageniet van jouw lieve woorden, kun jij jezelf een schouderklopje geven omdat je iemands leven iets mooier gemaakt hebt.

Liefde of Tequila? | Foto: www.9gag.com
Liefde of Tequila? | Foto: www.9gag.com

6.

De spontane avondjes zijn de leukste

Ga onverwachts op stap met je liefste vrienden en vriendinnen. Het hoeft niets geks te zijn, een gezellig avondje borrelen bij het buurtcafé volstaat prima. Het is het perfecte moment om goed om je heen te kijken en tot je door te laten dringen hoeveel je van deze mensen houdt.

7.

Denk positief

Laat alle negatieve gedachtes achter je. Natuurlijk erger jij je kapot aan je collega die elke vijf minuten gaat roken. En het is ook vreselijk irritant dat je nog steeds niet een keuze maakte welke studie het wordt. Maar wordt jouw leven leuker als je al die negatieve energie vasthoudt? Natuurlijk niet! Daarom moet je het gewoon lekker links laten liggen. Vier het leven met alleen maar positiviteit! En positief leren denken doe je zo.

8.

Doe eens wat geks!

Wat verwacht je nou nooit van jezelf? Bungeejumpen? Parachutespringen? Of iets doodnormaals zoals het aanspreken van je knappe buurman? Probeer het en sta versteld van jezelf. Je bent snel en ‘eenvoudig’ een levensles en een prachtige herinnering rijker.

9.

Vier niet alleen de grote, maar ook de kleine dingen

Verjaardagen slaan we zelden over. Ook denken we elk jaar aan de kerstdagen, aan oud & nieuw en vaak ook aan Pasen. Maar kleine dingen worden vergeten. Vier bijvoorbeeld dat het vandaag een jaar geleden is dat je zoveel bent afgevallen en dat je nog steeds op je streefgewicht zit. Of kom er achter dat vriend(in)lief en jij precies 100 weken verkering hebben. Het zijn de kleine dingen die het leven bijzonder maken!

10.

Bak pannenkoeken

Even tussen ons, wie wordt er nu niet gelukkig van pannenkoeken? Maak plezier terwijl je ze maakt. Geniet terwijl je ze opeet en kijk terug op een geweldig leuke dag terwijl je aan het uitbuiken bent. Wil je jezelf helemaal gelukkig maken? Eet dan een pannenkoek met Nutella. Het leven is heerlijk!

11.

Doorbreek de sleur

Gooi je routine eens helemaal om. Begin met de kleine dingen. Beleg je boterham bijvoorbeeld eens met hagelslag in plaats van altijd dezelfde jam. Of geniet van het heerlijke zonnetje door nu eens buiten te lunchen terwijl je normaal gesproken binnen zit. Je dag wordt er een stuk specialer van en je waardeert deze kleine veranderingen ook echt!

12.

Op stap met kindjes

Neem je kleine neefje/ nichtje/ buurkindje of wie dan ook mee naar de dierentuin. Kleine kinderen zien het altijd anders en wijzen je op dingen die je zelf nooit zijn opgevallen. Het is ongetwijfeld vreselijk vermoeiend, maar geloof het of niet: je gaat nog veel leren van je oppaskindje!

13.

Mindfullness

Manier 13 om het leven te vieren is misschien een ‘tikkie’ zwaar, maar het is wel meteen de meest constructieve. Ik heb het over Mindfullness. Dit houdt in dat je leeft met volle aandacht. Je richt je op het heden en je houdt je niet bezig met dingen als ‘straks’ of ‘morgen’. Doordat je zo bewust bent van het moment, ervaar je dingen intenser en haal je (volgens de Mindfullness-theorie) meer uit je leven.

14.

Zing de longen uit je lijf

Persoonlijk vind ik dat ik echt prachtig zing en thuis hoor in de categorie ‘sterren van de hemel’, maar anderen denken daar helaas anders over. Voor mij is dat geen enkel probleem. Op het moment dat ik zing (of schreeuw, hoe je het wilt noemen) denk ik aan alles en tegelijkertijd ook niets. De mooiste momenten komen weer voorbij. Zoals toen mijn vriend mij ten huwelijk vroeg of de lol om de kerstfoto met mijn familie. Zing alsof je een miljoenenpubliek hebt en voel het geluk door je lichaam stromen!

15.

Geweldige feestjes met de liefste vriendinnen | Foto: Gabriella
Geweldige feestjes met de liefste vriendinnen | Foto: Gabriella

Te gekke foto’s en mooie herinneringen

Nummer 15 liet even op zich wachten. Ik kwam maar niet op een mooie afsluiter. Uit verveling zwierf ik door mijn computerbestanden en kwam ik oude foto’s tegen. Wat een gave dingen heb ik de afgelopen jaren gedaan! Waanzinnige feesten, schranspartijen en een drinkgelag met vriendinnen en romantische momenten met vriendlief. Je maakt de leukste dingen mee terwijl je het soms niet door hebt. Het bekijken van oude foto’s zorgt ervoor dat je weer terugdenkt aan die geweldige momenten. Hoeveel mooier kun je het leven vieren?

Ik weet zeker dat er veel meer manieren zijn om het leven te vieren. Anne Teunis schreef er bijvoorbeeld een heel boek over. Welke manier spreekt jou het meeste aan? Of vind je ‘het leven vieren’ meer een hype? Ik ben benieuwd!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Denkhaar: een kapsel voor slimme vrouwen

Zomaar een kadootje…(on)verantwoord?!