in ,

Heel Haarlem Holt voor Serious Request. En ik hol mee!

Sinds enkele weken heb ik het rennen over polderwegen en bospaadjes verruild voor hardlopen op de loopband. Niet dat ik bang ben voor een beetje regen of wind, maar omdat ik in training ben voor het goede doel.

Ik ga op 23 december in het kader van Heel Haarlem Holt een uur lang op de band hollen voor Serious Request. Om geld in te zamelen voor vrouwen en meisjes in conflictgebieden, die het slachtoffer zijn van seksueel geweld. Een mooie manier om hobby en sport met een goed doel te combineren en een actieve manier om aan Serious Request mee te doen.

Estafette

Heel Haarlem Holt is een initiatief van de KennemerRunners. Het gaat hier om een non-stop 6 keer 24-uurs estafette op de lopende band. De actie start zodra de dj’s het Glazen Huis in gaan en stopt wanneer op Kerstavond het huis wordt verlaten. Alle lopers zamelen via sponsoring geld in. Inmiddels staat de teller op ruim 25.000 euro en is het streefbedrag van Heel Haarlem Holt gehaald. Mijn streven is om minimaal 100 euro bij elkaar te hollen. Maar meer is natuurlijk nog veel beter.

Niet verslappen

Lopen op de band is heel anders dan rennen op de weg, heb ik ervaren. Ik stel de loopband op een vaste snelheid in. Dat tempo dwingt mij niet te verslappen: ik heb geen (grote) verschillen in snelheid, zoals dat op de weg wel eens gebeurt. Ik leer nu om in een constant tempo te lopen, een mooie bijkomstigheid van trainen op de loopband.

Variatie in trainingsschema

Ook loop ik geconcentreerder. Ik moet wel: anders val ik van de band af. Om het hardlopen leuk te maken en om meer conditie op te doen, ren ik niet op één snelheid, maar bouw ik variatie in mijn trainingsschema in. Ik begin 1 minuut in een stevig wandeltempo. Vervolgens ren ik 5 minuten in een lekker looptempo. Dan komt een sprintje van 1 of 2 minuten, om vervolgens weer 5 minuten te rennen en 1 minuut te wandelen. Ik merk dat dit schema goed werkt en dat ik plezier in de trainingen houd.

Verwend door de band?

Ik ben wel benieuwd wat deze trainingen met mijn loopprestaties doen. Zal ik straks gemakkelijker op de weg lopen of ben ik verwend door de band en moet ik weer aan het stugge asfalt of het rulle zand wennen? Durf ik het weer aan om in wind en kou te gaan lopen? Of verkies ik toch liever de sportschool boven de buitenlucht?

Beter en veiliger leven

De komende week benut ik nog om lekker op de band te trainen. Wil jij ook hardlopen voor het goede doel? Er staan nog een paar plekken voor de estafette open. Draag jij de Serious Request-actie van Heel Haarlem Holt een warm hart toe, maar liever vanuit je luie stoel? Sponsor dan vóór 18 december een van de lopers. Of sponsor mij. En help mij mijn streefbedrag te behalen, om meisjes en vrouwen in oorlogsgebieden een beter en veiliger leven te bieden.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

WINNEN! Twee keer Safari-Joggen voor twee personen!

Oorwurmpje