in

Even voorstellen: Maaike

Het awesome team van love-running.nl – laten we ons even voorstellen!

[Maaike] IS…

Ik ben werkzaam als docent geschiedenis op een middelbare school. In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen, fietsen of paardrijden. Na een langdurige blessure aan mijn knie ben ik inmiddels weer bijna terug op mijn oude niveau. Mijn enthousiasme is ook meteen een beetje mijn valkuil, ik ga snel te hard van stapel.  Hardlopen is voor mij een uitlaatklep, ik vind het heerlijk om aan het eind van de dag een rondje te lopen. Hardlopen in de zomer vind ik het minst fijn. Op kou en regen kun je je goed kleden, maar tegen warmte kan ik niet zo goed.

TRACK RECORD

Mijn langste afstand is 12 km. Vlak daarna kreeg ik last van mijn knie en moest ik noodgedwongen een tijdje stoppen met hardlopen.

TRAINT VOOR…

Ik zou graag nog eens een halve marathon willen lopen. Maar eigenlijk houd ik niet zo van wedstrijden en mensenmassa’s. Het liefst loop ik alleen met mijn Nike app.

CAN’T RUN WITHOUT…

Muziek en mijn Nike app. Voor het hardlopen maak ik een selectie van mijn favoriete nummers. Momenteel luister ik veel naar Arcade Fire en White Lies.

FAVORIETE AFSTAND

8 km. Bij minder heb ik al snel het idee dat ik mij niet genoeg heb ingezet. Na mijn blessure vond ik het ook vreselijk om steeds korte afstanden te lopen. Eigenlijk schaamde ik mij een beetje met zulke korte afstanden. Het liefst deed ik dit dan ook ‘s avonds laat of in de winterperiode in het donker. Tot ik weer genoeg conditie op had gebouwd om verder te lopen.

FAVORIETE APPS

De Nike app, in samenwerking met mijn Nike hartslagmeter. Na mijn rondje analyseer ik graag hoe het is gegaan.

RUNNING DREAMS

Graag zou ik zonder stress willen lopen. Hardlopen is aan de ene kant een uitlaatklep, maar aan de andere kant levert het mij ook stress op. Ik wil mij graag verbeteren en zou iedere keer het beter willen doen dan de keer daarvoor. Natuurlijk hoeft dat helemaal niet, maar het is iets dat van nature in mij zit. Sterker nog, deze drive heeft er al verschillende keren voor een blessure gezorgd! Ik hoop deze vorm van perfectionisme ooit los te kunnen laten en vooral te genieten van het hardlopen.

FAVORIETE UITSPRAAK

There is no finish line, so love the journey..

BESTE TIP

Rustig beginnen, ga niet te hard van stapel en vergeet niet voldoende rust te nemen.  (Stiekem is dit ook een goed voornemen voor mij. Ik vergeet dit namelijk nog weleens.)

Written by Maaike

Comments

Leave a Reply
  1. Leuk, Maaike, welkom ! Ik herken mezelf in jou : ben ook zo’n prestatiebeest ! 🙂 Daarom heb ik een trainingsschema dat door een fysiotherapeut werd opgesteld na al mijn blessures ! Ik moet er mij zeer strikt aan houden, want mijn conditie en prestatievermogen neemt heel snel voorsprong op de evolutie van spieren en pezen, waardoor het risico op blessures toeneemt.
    En tot slot : ik loop ook het liefst in de herfst, de winter en het voorjaar. Behalve wanneer het sneeuwt. In de zomer vind ik het zelf ook al vlug te warm om de lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Oorwurmpje

De start van een werkende moeder