in , ,

7 redenen om wél naar de sportschool te gaan

 

Het regent, ik heb al heel hard gewerkt vandaag, ik ben ongesteld of wat maakt die ene keer nou uit? Het verzinnen van excuses om niet naar de sportschool te gaan is peanuts. Zeker nu de dagen korter worden en de temperaturen lager kan het een enorme struggle zijn om die comfortabele alternatieven (lees: de bank) te negeren.

Jezelf overtuigen om wél naar de gym te gaan vereist discipline en doorzettingsvermogen. Misschien dat wat tips van een derde ook helpen. Ik heb niet genoeg vingers aan mijn handen om te tellen hoeveel van mijn vriendinnen sponsor zijn van een sportschool in plaats van actief lid. Daarom zeven tips, want die J-Lo booty en die Kroes-abs groeien vrijwel nooit vanzelf aan je lijf.

1

Geesten

Sporten wordt ook wel een natuurlijke antidepressiva genoemd. Een laag serotoninegehalte kan leiden tot depressieve gedachten. De aanmaak van serotonine vindt plaats in de hersenen. Dit opkikkertje is gesynthetiseerd door tryptofaan en dat is door en na het sporten nog lang actief in de hersenen. Ook zou beweging het verhelpen van een psychische klachten versnellen.

2

Een beter zelfbeeld

Naast een beter humeur zouden mensen die regelmatig sporten ook een beter zelfbeeld hebben. En een goed zelfbeeld lijkt tegenwoordig wel een luxe. Pak die dan ook met beide handen aan. Je kunt diehard aan de slag gaan, maar wandelen en yoga schijnen al voldoende effect te hebben.

3

Trots vs schuldgevoel

Stel, je hebt je al de hele dag voorgenomen om na je werk te gaan sporten. Vervolgens nadert het uur van de waarheid steeds sneller. Zeker nu het kouder wordt is die bank inclusief warm dekentje een veel aantrekkelijker alternatief. Maar daar wordt je niet slanker, leniger of sterker van. En je hebt nog een schuldgevoel ook. Hop, sportschoenen aan, Spotify in de aanslag en gaan. Je zult trots zijn op jezelf #geeftzichzelfeenschouderklopje.

4

Betere houding

Buik in, kin omhoog en altijd leunen op je hakken. Een echte ballerina weet hoe het moet. Een kantoorbaan kan echter funest zijn voor je houding. Door je spieren te trainen creëer je een natuurlijk korset. En ja, ook die ene keer sporten draagt daar aan bij.

5

Turbo vetverbranding

Tijdens het sporten gaat je vetverbranding in topsnelheid. En dat blijft nog een paar uur na je training door gaan. Zeker als je krachttraining doet. Dus die ene keer de sportschool skippen, is ook het skippen van die turboverbranding. Ook al is het slechts één keer, als dat iedere week één keer is, zijn dat 52 gemiste sportmomenten per jaar.

6

Zonder zure matten

Net terug van de gym, dan grijp jij echt niet direct naar een zak chips, die pot chocoladekoekjes of zure matten. Na een sessie op de sportmat grijp jij liever naar een bak yoghurt of andere eiwitrijke voedingsmiddelen die je spieren helpen herstellen. Bovendien staat je verbranding in speed-stand (zie #5). Door jezelf wél naar de gym te slepen, zul je de rest van de dag gezondere keuzes maken.

7

Killer body

Dit moet eigenlijk reden numero uno zijn. Maar een killer body kweek je niet op de bank. Punt.

Voor iedereen die twijfelt over dat blokje om, het bezoek aan de sportschool of die wedstrijd vanavond, wat is dat ene uurtje nou? ‘Go hard or go home’ is het motto op mijn sportschool. Heb je even geen puf, lijkt de weg naar de gym oneindig en wint je vreetbui het bijna van je buikspieren? Lees dan dit lijstje en trekt gauw een sprintje.

Written by floortjev

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Waarom ik hardloop

5 awkward sociale situaties