in ,

Trailrunnen…dat varkentje ga ik wel even wassen

Hardlopen door de polder is heerlijk. Lange dijken, waar uiteindelijk wel een eind aan komt. Maar de afwisseling met het bos maakt het leuk. Daar op de onverharde paden, voel ik me als een vis in het water, of moet ik zeggen als een varken in een………………

Volg de paaltjes

Hardlopen op onverharde paden door het bos. Al klinkt trailrunnen direct een stuk avontuurlijker. Mijn favoriet is de groene of rode mountainbike route door het bos. Vooral ’s ochtends vroeg of aan het einde van de middag doordeweeks, als er weinig mensen zijn. In de weekenden mijd ik deze paadjes, wil niet als opgejaagd wild tussen de mountainbikers lopen.

Tip: gebruik je grip

Trailschoenen zijn uiteraard een must. Je hebt grip, hoeft niet bang te zijn om uit te glijden en modder hoef je dus niet te ontwijken! Ideaal dus. Toch had ik die bewuste ochtend andere hardloopschoenen aangetrokken, in de veronderstelling dat het droog was in het bos.

Rennend tussen de bomen over de singletracks, muziekje op de oren. Opeens dat gevoel. Dat gevoel wat je ook kan hebben op de racefiets of mountainbike, als je gaat vallen. Wetende dat het gaat gebeuren en er niets meer te redden valt. Exact dat gevoel had ik nu ook. Ik voelde mijn voet onder me wegglijden. Het volgende moment voelde ik vieze drap tussen mijn vingers.

Miss piggy

Lag ik daar op mijn buik, vòl in de modder! Shirt en broek behoorlijk onder de modder en het enige wat ik kon doen was lachen. Stond ik daar met vieze opengehaalde handen midden op het bospad, met nog zeker 7 km te gaan. Terugrennend kon ik alleen maar hopen dat op mijn gezicht geen rare moddervegen zaten…

Gevolg van trailrunnen

Einde van de middag had ik een afspraak bij de kapper. In de ochtend lag ik nog als een varken in de modderpoel. De keuze voor de haarkleur was snel gemaakt….roze metallic.

(In mijn volgende blog: tips voor trailrunnen)

Written by Petra

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

3 redenen voor een extra rustdag

In alle eerlijkheid: vaderschap