Mannen die denken dat ze alles mogen roepen naar hardlopende vrouwen

De opmerkingen die je als hardlopende vrouw soms naar je hoofd geslingerd krijgt… Soms denk ik dat je verkleed als rennende sinterklaas nog minder aandacht krijgt.

Voor je het vraagt: nee, nee, nee, het is niet zo dat ik in hotpants en super-push-up voorbij kom huppelen. Niet bepaald. Dus voor eens en voor altijd: gast, ik loop hier niet voor jou. Check mijn ongeïnteresseerde hoofd en onvriendelijke beukmuziek over de headphones. Ik hoor je niet. Nou ja, ik hoor je wel, maar ik wil je niet horen. Ik wil rennen.

Een handjevol opmerkingen

  • Zoooooo heeeee! Lekker rennen dan!
  • Hup hup hup!
  • Heee blondjuuuuuh!
  • Wel volhouwen!

 

Ja, de intelligentie straalt er wel van af hè? Soms heb je dan ook nog van die zestienjarige jochies die met je mee beginnen te rennen. De beste remedie is om die met open armen te ontvangen. Hee daar, wat gezellig. Ik begon me net te vervelen. Moet nog negen kilometer langs deze oersaaie autoweg. Are you up for it? En weg zijn ze.

Doe het eens andersom

Het zijn hoe dan ook áltijd mannen die mijn geren van de nodige opmerkingen moeten voorzien. Nog nooit schreeuwde er een vrouw iets naar me terwijl ik voorbij kwam. Eigenlijk zouden wij dames eens langs de rand van de provinciale weg moeten gaan zitten met een thermoskan thee. Zooooo gozer, lekker de pootjes aan het strekken?

Avatar

Written by Mirjam

Comments

Leave a Reply
  1. Je kan ook zo denken als vrouw. Zie het als een compliment. Als ze niet meer roepen dan moet je zorgen gaan maken. En vertel nou niet dat het je boeit. Net zoals de man wil er goed uitzien.

  2. Kan me voorstellen dat het soms vervelend is, ik als man wordt ook regelmatig door van alles en nog wat nageroepen. Soms ook wel leuk trouwens, een klein kind dat “hup hup” roept of een tiener die met welgemeende interesse vraagt hoever ik ga. Iets waar ik mij bij het grootste deel van de vrouwelijke hardloop collega’s overigens aan stoor is dat ze je zelden begroeten. Kom regelmatig hardlopende vrouwen tegen als ik zelf ook een rondje aan het lopen ben die heel hard hun best doen om vooral niet mijn richting op te kijken. Ik ben echter gewend dat mede collega lopers elkaar gewoon begroeten, of hebben vrouwen er soms last van als ik “Hoi” zeg? Het komt overigens ook voor bij mannen maar voor mijn gevoel toch in mindere mate.

  3. Nu je het zegt, Tim. Ik begroet andere lopers ook altijd met een knikje/hand/hoi en krijg vrijwel altijd respons (in de sneeuw gisteren was de enige andere loper die ik tegenkwam zelfs uitgesproken joviaal), Maar vrouwen groeten mij ook wel minder dan mannen.

Zeg het maar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Zindelijkheidsfrustratie

Hoe je blessures een stapje voor blijft