in ,

8 tips voor een saaie zondag

Zondagmorgen. Na een geweldige zaterdagavond, is hij aangekomen: zondag. Ik verveel me nu al. Hoe overleef ik zo een saaie dag?

Deze, de meest nutteloze dag van de week. Andere mensen gaan hun familie opzoeken, uit eten met het gezin of gewoon even bijtanken. Ik? Nou, ik heb zaterdagavond al hevig lopen tanken. Daarnaast verveel ik me op zondagen best snel, ik heb er zelfs een kunst van gemaakt. Dit is een kort overzichtje van de dingen die ik doe als ik me verveel op een zondag. Ook toepasbaar op andere nutteloze dagen.

01

Lijstjes maken

Na het uitslapen en mijn ochtendroutine te hebben gedaan, ben ik klaar om alles op mijn lijstje niet te doen. Zoals die ene lamp ophangen. En ook nog mijn fornuis schoonmaken. Ik bedoel, zondag is toch Sabbath? Ik denk niet dat god heel blij wordt als ik op m’n knieën de vloer wax. Dus lijstjes updaten voor doordeweekse dagen.

02

Films kijken

Kijk nu beginnen we op dreef te komen. Films kijken is een geweldige manier om een zondag door te komen. Alle spanning en sensatie van een echt avontuur, maar dan zonder de bank te verlaten. Je wordt gebracht naar een wereld van jouw keuze (het kan dezelfde wereld zijn, maar dan met meer romantiek of juist helemaal geen romantiek). De film eindigt op een gegeven moment en je hebt dan de keuze om er nog 1 te kijken, want zondag is nog niet voorbij. Plus de bank zit zooo lekker.

03

Series kijken

Deze behandel ik apart omdat het net als een film is, maar dan lekker langdradig en je leert de karakters op een gemakkelijk tempo kennen. Kom je aan het einde van een serie, kun je prima nog een andere serie starten. Keuzes teveel gewoon. Mijn tip is imdb.com doorzoeken voor juweeltjes. Of een Netflixaccount.

04

Lezen

Ik bedoel niet de rapporten voor de maandagmorgen. Als je huiswerk hebt daarentegen, doe je best. Lezen is voor mij net een film, alleen dan zonder de beelden. Een film in je hoofd is de beste omschrijving die ik hiervoor heb. Sinds kort ben ik aan een boek begonnen, maar het is niet geweldig. Ik zal hem daarom ook niet aanraden, maar raad het lezen wel aan. Zelfs tijdens je werk kun je deze film afspelen. Vooral als je volledig klaar bent met je werk en ook het extra werk al hebt gedaan, verdien je het om even naar een andere wereld gebracht te worden.

05

Instrumenteren & muziek luisteren

Ik weet niet zeker of ik het woord correct gebruik, maar ik bedoel een instrument bespelen. Het is niet een geweldige tijdvuller, want urenlang Bon Jovi luisteren is niet mijn idee van een leuke tijd. Daarom is instrumenteren een betere vuller, want ik doe dan iets. Mijn tip is de ukelele. In plaats van de 6-snarige gitaar, heb je een minigitaartje waarop knallers zoals Somewhere over the Rainbow gespeeld kunnen worden met relatieve simpliciteit. Of kijk een live-optreden van een artiest. Dan heb je het genot van een film met het genot van muziek gecombineerd.

06

Koken

Persoonlijk, maak ik er een cookingshow van. Niet die van Gordon Ramsey of een andere schreeuwlelijk. Dat zou veel te stressvol zijn. Meer 24Kitchen. Momenteel ben ik bezig met vegagerechten omdat mijn vriendin een vegan-challenge doet. Ik ben niet helemaal pro-vegan, maar het is wel leuk om een beetje out of the box te denken en heel goed op smaak te letten zonder de toevoeging van de vleessmaak. En de toegevoegde waarde, behalve je vriendin imponeren, is het feit dat je koken leuker kan gaan vinden. En het moet toch gebeuren.

 07

Niets doen

Het klinkt heftiger dan het is, maar ik bedoel mediteren of iets soortgelijks. De moeilijkheden van het dagelijks leven door je heen laten vloeien en op een comfortabele manier werken aan zelfverbetering. Voor beginners raad ik aan om een deuntje op de achtergrond te hebben. El Hadra van Klaus Wiese of een video met regengeluiden. Ik kies ervoor om in de buurt van een trap met een kussen op de grond te liggen, zonder muziek of geluid. Dat is een punt in een huis waar veel energie door heen loopt. Ik raad het niet aan voor een beginner. Het is mega saai om daar een uur lang te liggen.

08

Blogjes schrijven

Jup. Zondag.

Written by Dweizel Galdeij

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Passie. Ambitie. Wat?

Hoe hardlopen stress de wereld uithelpt!