in ,

Supersnelle (kleding)start voor hardlopers [review]

Het investeren in een paar goede hardloopschoenen doet soms best even pijn in de portemonnee en dan staat de wisselende herfst ook nog eens (bijna) voor de deur. Hardloopkleding kan duur zijn, maar dat is gelukkig helemaal niet nodig!

Klaar voor de start

Je kunt maar beter niet bezuinigen op goede hardloopschoenen. Laten we even heel eerlijk zijn: die gratis sport is stiekem toch best duur. Nee, een duur abonnement is absoluut niet nodig voor hardlopen en de gratis apps zijn een prima basis om mee te starten (en anders weet Google wel een paar handige schema’s). Het is geen vrouwending: kleding voor hardlopen is gewoon best duur en deze keer is dat nu eens geen vrouwelijk excuus voor de gedane uitgaven. Het loopt gewoon een stuk lekkerder met een shirt dat bestand is tegen het betere zweten. En als het gaat om kleding die (net als jij) de regen kan trotseren, dan gaat een poncho echt niet helpen. Zeker hardlopers die nu beginnen, kunnen rekenen op een mooie kostenpost voor het gratis hardlopen. Schoenen. Tight. Shirt. Jack. Kassa!

Goedkoop. Goede koop?

Gelukkig kan het ook allemaal een stuk goedkoper. We mochten een goedkoop-is-duurkoop?-test uitvoeren op de zomerset van All4Running. Stiekem gewoon een ontzettend handige en leuke set voor de startende hardloper. Ik kan alvast verklappen dat goedkoop soms ook gewoon een goede koop is. Hoe goedkoop is goedkoop dan? Je scoort de complete set voor slechts € 49,95. Dat is zo weinig voor een complete set, grote merken bieden voor dat geld alleen een shirt aan.

hardloopset - review

 

Nog meer goed nieuws

Het prijskaartje is trouwens niet het enige om vrolijk van te worden. Goed nieuws is er ook voor wie niet van roze houdt. Maar het echte goede nieuws is vooral voor de dames: shirts met een échte pasvorm en prijzen waarmee de afdeling hardlopen in de kledingkast best uitgebreid kan worden! Ik snap hardlopen voor vrouwen nog steeds niet, maar het is ook niet nodig om te overdrijven en een shirt met enig respect voor het vrouwelijk lichaam is stiekem toch best motiverend.

IMG_0180

Uitpakken!

Laat ik dan maar meteen met het shirt beginnen. Het meest verrassende is de pasvorm die verdomd goed is en met kennis van het prijskaartje spontaan écht verdomd goed wordt. Vaarwel oversized hardloopshirts. Vaarwel ik-kan-me-niet-bewegen-in-deze-overmatig-modieuze-onzin-hardloopshirts. Ik word (en ik lieg niet) ook vrolijk van dat knalroze, dus dat begint al meteen goed. Het ademt prima en voelt vederlicht en daarmee is het eerste punt voor All4Running binnen.

Hardloopjack

Ik heb ergens in de kast nog een miskoop op het gebied van hardloopjacks hangen. En dan wel een miskoop ter waarde van twee van deze complete sets. Het meest nieuwsgierig was ik dan ook naar het hardloopjack en gelukkig ook hier een paar aangename verrassingen. Het is een simpel hardloopjack en precies dat is aangenaam. Geen overbodige ritssluitingen die aan twee kanten open kunnen. Zulke dingen zorgen uitsluitend voor een hoop vervelend gerommel voordat alles uiteindelijk dicht zit. En dan willen die leuke ritsen ook nog eens halverwege aan de onderkant zichzelf spontaan weer openen. Stoplichten en langzaam verkeer onderweg kan ik nog wel hebben, maar moeten stoppen voor een wardrobe malfunctioning is echt geen aanrader voor mijn humeur. Gelukkig deze keer een simpele rits en geen onnodige extra zakken in zakken, waarin ik weer eens hopeloos mijn speciale hardloopsleutel kwijt ben om dan op de trappen voor mijn voordeur een hartverzakking te krijgen en vervolgens veel gerommel verder alsnog mijn sleutel te vinden. Zakken? Check. Bestand tegen het Hollandse weer? Check. Zit het lekker? Check. Roze? Check. Als bonus zijn een paar reflecterende strepen aangebracht en dat is zeker voor de komende herfst (met minder zicht) geen slechte zet.

Compleet!

Het geheel is natuurlijk niet compleet zonder een tight. Die is dan misschien niet zo spannend, maar wel goed. Zit net zo lekker als de rest en aan alle handige dingen is gedacht: reflectie is aangebracht en ook een kleine pocket met ritssluiting voor een sleutel is aanwezig. Vrouwen hebben geluk met de lengte van de tight in deze set: die kan prima de nodige herfstdagen nog worden gedragen. Heren zullen iets eerder een extra aankoop moeten doen (vanwege de korte broek) als de bladeren straks van de bomen vallen. Toch is het nog steeds een prima investering (kleding kopen voor hardlopen is geen uitgave, maar een investering in een gezond en vrolijk leven als running junkie).

Conclusie

Goedkoop is spreekwoordelijk gezien misschien duurkoop, maar daar vormt deze set een heel aangename uitzondering op. Het verschil met de duurdere items is nauwelijks merkbaar (behalve in de portemonnee). Na heel goed zoeken bleek het enige verschil het materiaal van de kraag, maar wie nooit een dure miskoop heeft gedaan op dat gebied kan gewoon onbezorgd van deze versie genieten. Het materiaal van de kraag van dit hardloopjack is namelijk prima en als bonus ontbreekt slijtage aan mijn tights wegens stom gekozen materialen om het hardloopjack mee aan te snoeren aan de onderkant. Ik denk dat iedere hardloper met hardloopjack van Nike uit de collectie van 2013 het begrijpt. Het dure hardloopjack werd toen ineens wel heel erg duur namelijk en dat is zonde. Zeg dan ook nog eens vaarwel tegen halverwege stoppen vanwege een wardrobe malfunctioning en denk nog eens aan de euro’s die extra in de portemonnee zitten.. En klik dan maar gewoon op de knop ‘in de winkelwagen’.

Hebben?

Je scoort de complete set voor € 49,95 op All4Running.nl! En voor wie alvast goed voorbereid wil zijn op de komende koude dagen ligt ook de winterset al in de virtuele winkel.

Product werd door All4Running aangeboden ter review.

Written by Angelique

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

hardloper ontwijkt zombies

Hardlopen om aan zombies te ontsnappen

5 tips voor hardlopen in de herfst