in ,

Hardlopen met vleugeltjes

Soms heb je van die dagen dat je geen zin hebt om te gaan hardlopen. En soms zijn er van die dagen dat je staat te popelen. Beide keren moet je gewoon gaan, maar wat als je echt geen zin hebt?

Neem jezelf voor een korte training te doen. Al is het maar 10 minuten. Trek die schoenen aan en begin. Je zult zien dat die 10 minuten zo voorbij zijn en je onderweg toch stiekem gaat genieten. Geloof me, daarna ben je trots op jezelf dat je bent gegaan.

Klaar om te gaan?

Oké dan, klaar om te gaan? Mp3, check? Hartslagmeter? Check. Drinken, eten voor onderweg? Check. Tijd om te gaan! Ik woon vlakbij een mooi natuurgebied. Er is altijd genoeg te zien onderweg. Vandaag ga ik hardlopen naar het mooie kasteel van ‘s-Heerenberg. Gewapend met een camel back en sportrepen en extra druivensuiker begin ik mijn duurloop. Langzaam zet ik mijn eerste passen op het harde asfalt. Vandaag is het een herfstdag met regen en wind. Genieten, de wind waait door mijn haren. Helaas laat de regen een koude indruk na. Gelukkig beschermt de weggooi poncho voldoende.
De kilometers tellen langzaam op en dan heb ik opeens al 15 km in de benen. Ik zeg tegen mezelf: nog 2 km en dan terug. Zo gemakkelijk als het gaat, vervolg ik mijn weg. Ik geniet van het uitzicht en zie mensen verbaasd kijken: liep zij net niet in Doetinchem?

Vleugeltjes

Met een paar flinke slokken drinken en een sportreep op, zie ik het kasteel dichter bij komen. Kort gaat er door mijn gedachten dat ik nog terug moet hardlopen. De gedachten gaan aan de kant en ik geniet kort van het mooie kasteel. De heuveltjes van de heenweg gaan mij vreemd genoeg gemakkelijk af. Beetje verbaasd ben ik wel, maar wow: het voelt goed! De kilometers tellen op, het lijkt wel of ik vleugeltjes heb, het gaat zo gemakkelijk. Dit is dus hardlopen met vleugeltjes. Thuisgekomen geniet ik nog lang na van die heerlijke blije stofjes van de runner’s high.

Written by Esther Krista Bos

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

In 8 stappen content curatie

7 redenen om drummer te worden en geen gitarist