in ,

Even voorstellen: Esther

  1. Het awesome team van love-running.nl – laten we ons even voorstellen!

Esther IS…

Een eigenwijze, sportieve duizendpoot. Ik ben een veeldoener, 3 banen en dat vind ik prima. Ik werk als pedagogisch medewerker, post voorbereider en als verkoopmedewerker. Afwisseling is voor mij erg belangrijk. En dan werk ik nog regelmatig via het uitzendbureau in de zorg. Verder ben ik net afgestudeerd als voedingsdeskundige en hoop ik daar een leuke baan in te kunnen vinden. In mijn vrije tijd ben ik meestal aan het sporten: van hardlopen tot aerobics. Pas een proeflesje kickboxen gedaan en moet zeggen: dit proeft naar meer.

TRACK RECORD

Ik ben op mijn 22ste begonnen met hardlopen. Op de 5 km zet ik tot nu toe de “beste” tijden neer. Ik kan erg balen als ik mijn pr niet heb gehaald op een bepaalde afstand en onwijs genieten als die ene seconde er af is. Ik ben een strevertje en leg de lat graag steeds wat hoger. Ook al loop ik soms gewoon een wedstrijd puur om te genieten. Ik stap dan zondags in de auto en ga naar een wedstrijd toe. De rit er naar toe is al leuk en daarna gaan met de banaan.

TRAINT VOOR…

Mijn 8ste marathon. Ik heb mij nog niet opgegeven, maar het wordt waarschijnlijk Spijkenisse. Zodra ik de 21 km goed in de benen heb, geef ik mij op. Het voelt goed: ik heb een nieuw hardloopschema en mijn hartslag is lager bij zowel heuveltraining als bij interval. Wie weet een nieuwe pr?

CAN’T RUN WITHOUT…

Mijn nieuwe MP3, snoerloos, geen gedoe en heel licht. Mijn hartslagmeter die mij vertelt of ik goed bezig ben onderweg. Tandje erbij of een tandje minder.

FAVORIETE AFSTAND

Elke afstand heeft zijn charme. Ik kan niet kiezen. Het leuke van een 5 km loop is dat ik er snelheid in kan gooien. Het mooie van een 10 km is kijken of ik het tempo van 5 km door kan voeren. 15 km mijn eerste wedstrijd, dus  dat is best bijzonder. Dan de 21 km, de halve marathon, die neigt naar de hele marathon. Misschien ooit een ultra?

FAVORIETE APPS

Runkeeper, erg fijn ook, al gebruik ik deze app alleen voor het meten van de afstand. Ik las iets over een zombieapp die ervoor zorgt dat je sneller gaat lopen, dat klinkt goed. De laatste tijd gebruik ik mijn mobiel zelden bij hardlopen.

RUNNING DREAMS

Een marathon hardlopen onder de 4 uur. En ooit een ultra hardlopen, net als mijn broer, lijkt me vet.

Favoriete uitspraak

Nothing is impossible. The word itself says I’m possible.

BESTE TIP

Blijf vooral genieten van het hardlopen. Wissel je trainingen af. Van interval tot heuveltraining. Gebruik je mobiel of mp3 als extra tool met snelle maar ook langzame beats. Ideaal voor een heerlijke intervaltraining. Inspireer anderen met het hardloopvirus en daag ze uit samen te trainen. Hier leer je veel van, waar je staat met hardlopen, maar vooral hoe je begon. Geen zin om hard te lopen? Neem jezelf voor 10 minuten te gaan. Wedden dat je langer gaat?

Written by Redactie Nibblr

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

If you can dream it, you can do it

Steppen: een goede aanvulling op je hardlooptraining