in

5 toptips om je productiviteit een boost te geven

Ooit het gevoel dat je rondrent in rondjes, maar niets gedaan krijgt? Dat je nog een miljoen dingen te doen hebt, en toch te lang op Facebook rondhangt? Ik ken dat gevoel. Soms kost het moeite om projecten op gang te krijgen en ze op gang te houden. Hierbij een paar tips om je inspanningen op te voeren:

1) Organiseer jezelf – Houd je werkoppervlakken opgeruimd. Mocht je een moment van inspiratie en energie hebben, dan wil je ook direct aan de slag kunnen. En niet een uur zoeken naar een schaar of die rekening die je eindelijk wilde betalen.

2) Zet die tv eens uit – Laat je hersenen zich concentreren op hun taak. Zelfs als je denkt dat je niet naar de tv kijkt, wordt de ruimte alsnog gevuld met geluid en flikkerende lichten. Wat mij altijd helpt is relaxte en rustige muziek op de achtergrond.

3) Slaap – Voor de hand liggend. Maar vermoeide hersenen zijn trage hersenen. Niemand weet dit beter dan vermoeide mama’s die op de automatische piloot draaien. Blijf niet op om dat boek toch uit te lezen of uren op Pinterest rond te dwalen. Hoe verleidelijk ook. En drink ‘s avonds zeker geen cafeïne. Ga op tijd slapen, word uitgerust en alert wakker en geniet van de dag.

4) Routine en Ritueel – Gewoontes slijten er langzaam in. Zo ook werk. Net zoals je elke avond je kind routinematig naar bed brengt voor een goede nachtrust, kun je met een eigen ritueel productiever werken. Maak een wandeling, eet wat en maak een pot thee voordat je aan de slag gaat.

5) Zorg voor Downtime – alleen maar werken + geen plezier = een mama die gek wordt. Bouw wat tijd in voor Facebook, een warm bad of die stapel tijdschriften. Maar plan het in zodat er een tijdslimiet aan hangt waarvan je niet kunt afwijken. Gebruik desnoods een kookwekker om je kont weer in beweging te krijgen.

Doe dat dagelijks en je komt in een werkende gemoedstoestand die je leert te waarderen

Wat zijn jouw tips om productiever te werken? Deel ze!

 

Written by denisevi

Comments

Leave a Reply
  1. Ik heb nog een TOP tip, echt. Neem een schoonmaker!! Wij hebben er één die komt drie uur eenmaal per twee weken en dan doet ze de badkamer, wc, keuken, tafels en andere oppervlakken afnemen, stofzuigen en dweilen. Alle grote dingen zeg maar. Dat geeft zo ontzettend veel rust! En tijd. Doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

“Is het een tweeling?”

De opkomst van de broodtrommelmaffia