5 tips voor hardlopen in de herfst

Langzaam dompelt de wereld zich buiten onder in gezellige herfstkleuren. Alleen het weer.. Regen. Bah! Gelukkig komt het met deze tips best goed!

1. Het regent. So what?

Regen en een grijze lucht: het is niet het meest aantrekkelijke vooruitzicht natuurlijk. Het vooruitzicht van het neerzetten van een PR is een stuk beter. Maar laat regen nu net die aangename verkoeling bieden die dat PR binnen handbereik kan brengen! En onderweg eens lekker in de plassen stampen is natuurlijk pure nostalgie! Het regent ook niet altijd en met wat zon is de herfst ontzettend mooi met dat intense kleurenpalet. En als het dan toch regent: wie weet markeert een regenboog de finish. Gewoon doen dus!

2. Jack. Pet. Check!

Geen hardloopjack is écht waterdicht natuurlijk. Je zou het niet eens willen! Het moet allemaal ademenen en waterdicht is het dus niet. Het houdt de regen nog wel even tegen hoor. Het meest vervelende van hardlopen in de regen zijn misschien wel de regeldruppels die pardoes op je wimpers landen. Gelukkig is de oplossing simpel: een pet! Je blijft natuurlijk niet veel droger, maar het zorgt wél voor een dikke comfort-bonus!

Vergeet ook niet om je gadgets droog te houden! Zo’n armband voor de smartphone is wel handig, maar natuurlijk ook niet 100% waterdicht. Je kunt het gelukkig simpel oplossen met een plastic zakje. Geen charmante oplossing, maar wel goedkoop en goed.

3. Zien en gezien worden!

Het is zien en gezien worden en waar dat op het strand vooral geldt voor de zomer, geldt dat voor hardlopen vooral in de herfst- en wintermaanden. Je hoeft natuurlijk niet verkleed als kerstboom de deur uit te stormen, maar wat verlichting kan zeker geen kwaad. Je kunt kiezen voor een simpele LED-lamp die ergens aan vast geklikt kan worden met een clip. Maar ook een band met verlichting voor om de bovenarm is handig (zo niet veel handiger). Het kost niet meer dan een paar euro en dat is een stuk minder dan de kosten van vervelende ongevallen. Hardlopers die liever buiten de bewoonde wereld hun kilometers maken, kunnen extra verlichting meenemen om hun pad te verlichten. Nee, het is niet modieus. Het is wel veilig.

4. Veilige route

Als de dagen korter worden en de regen met bakken uit de hemel valt, is het misschien niet zo handig om die vertrouwde route te lopen langs dat gezellige boerenweggetje waar de auto’s langsrazen en het zicht slecht is. Gladde paden zijn ook geen succes. Kortom: kies een veilige route! Zeker als de kans op onweer aanwezig is. Storm is trouwens ook oppassen geblazen. Heerlijk die wind en de herfstbladeren die langs je voeten dansen, maar een vallende boom en brekende takken zijn gevaarlijk. Liever saai zonder blessures..!

5. Extra motivatie en alternatieven

Het kan zomaar zijn dat de motivatie je heel even in de hardloopschoenen zakt. Je hebt misschien even een Helweek nodig; lekker de grenzen verleggen en de sleur doorbreken om de weg vrij te maken voor het behalen van nieuwe doelen. Anders zijn er nog genoeg apps die voor de spreekwoordelijke schop onder de kont kunnen zorgen. Je wilt toch zeker niet aangevreten door zombies eindigen? Nee? Nou, dat wordt rennen!

Avatar

Written by Angelique

Comments

Leave a Reply

Zeg het maar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Supersnelle (kleding)start voor hardlopers [review]

If you can dream it, you can do it