in ,

Op de vlucht met Jack Sparrow

Rennen moet ik, samen met hem. We zijn op de vlucht na onze ontsnapping van Alcatraz. De spanning is te snijden en ik voel dat we op de hielen gezeten worden.

Als in een film voelt het, spannende muziek en angstaanjagende stiltes ook. Ik hoor de voetstappen en sirenes en de hijgende ademhaling van de man die met me mee rent. Hij praat hardop, vertelt over zijn ontsnapping. Bijna struikel ik over mijn eigen voeten.

HARDLOPEN MET EEN VERHAAL

Storyrunning via Runtastic, ik had er nog niet van gehoord. Ik ben zelf verhalenverteller en dit lijkt een geweldige nieuwe manier van hardlopen. Tijdens het lopen een spannend verhaal met muziek daarbij. Het is weer eens wat anders en ik probeer graag van alles uit. Hardlopen terwijl je naar een verhaal luistert. Vol verwachting begin ik aan het verhaal en mijn hardlooprondje. Het verhaal begint vrij spannend, en de Amerikaanse stem maakt dat ik me in een film waan. Hij vertelt hoe hij ontsnapt is uit de gevangenis. De omgevingsgeluiden als sirenes, de voetstappen, het bijna struikelen en krakende takken maken het helemaal echt. Uiteraard is hij onschuldig en iemand heeft hem erin geluisd. Maar wie, dat vraagt hij zich hardop af terwijl we rennen voor ons leven.

CAPTAIN JACK SPARROW

De muziekstukken tussen de korte stukjes tekst zijn soms enorm eentonig. Maar af en toe is er van die echte Pirates of the Carribean muziek. En aangezien het verhaaltje flinterdun en na 10 minuten niet echt spannend meer is, dwalen mijn gedachten af. En in plaats van deze onschuldige gevangene zie ik in gedachten iemand anders naast me lopen. Het is Johnny Depp himself, in de gedaante van zijn alterego Captain Jack Sparrow. En ineens loopt het een stuk gezelliger. Mijn fantasie gaat weer eens met me op de loop. Maar vermakelijk is het wel. Ik heb nog nooit zo vreemd hardgelopen. Een big smile op mijn gezicht en net even iets sneller dan normaal. Mensen die ik tegenkom, lachen vriendelijk terug.

DE STEM

Ondertussen begint de stem weer te vertellen. Over zijn geliefde, die hij niet meer gezien heeft. Zijn zicht wordt wazig, hij wil haar naam noemen en meer van dat soort gezwijmel. De muziek is erg naar de achtergrond en ik wil weer met Jack Sparrow lopen. Ik praat even hardop tegen de stem: “Wake up brother, je bent erin geluisd door je liefje en je bent nu aan het rennen naar haar huis. Geef het op en zorg voor jezelf. En zet die muziek weer aan zodat we weer kunnen knallen.” Het verhaaltje verveelt me. Het is eentonig en past nagenoeg op twee A-viertjes schat ik zo in. Ik heb het einde van het verhaal allang bedacht en kijk hoe lang ik nog moet lopen.

DE CLIMAX

De muziek ben ik ook wel zat ondertussen. Maar ik ben een doorzetter en zal het afmaken ook, ik heb er tenslotte € 0,99 voor betaald. Ik loop gedachteloos verder en wacht op het hoogtepunt van het verhaal. Ik wacht toch wel gespannen hoe het verhaal afloopt. Het zal me verrassen als het einde anders is dan ik dacht. Maar dan ineens is het klaar. Gewoon zomaar. Midden in het verhaal zo lijkt het. Geen climax, geen clou, niks.

MIJN EIGEN VERHAAL

Een beetje teleurgesteld wandel ik het laatste stuk naar huis. Wat nou story, helemaal geen story. “Ik kan dat beter”, maalt door mijn hoofd. Het idee van hardlopen terwijl je naar een verhaal luistert, lijkt erg leuk. Maar heb ik dan precies het meest suffe verhaal uitgezocht? Zal ik het nog een tweede kans geven? Stiekem zie ik mezelf een verhaal schrijven. Hoe zou het zijn om echt met Captain Jack Sparrow over het strand te rennen? Op weg naar de Black Pearl, terwijl we achterna gezeten worden door… ? Spanning en humor en echt lekkere muziek erbij. Zouden ze bij Runtastic geïnteresseerd zijn?

Written by Corinne Hamoen

Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Onverdeeld

Hardlopen in Zweden is zweten (van spanning)