in

Even voorstellen: Henk Willem

Het awesome team van love-running.nl – laten we ons even voorstellen!

Henk Willem is…

Gek op hardlopen! En op tennis, racefietsen en bijna alle andere sporten ;-). Naast zelf hardlopen kan ik intens genieten van sport op televisie en leef altijd intens mee. Van de winnende afsprong van Epke Zonderland tot aan Gabrielle Anderson die in 1984 zwalkend over de finish komt van de olympische marathon. Het lichaam in beweging is een fascinerend verschijnsel. Al sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in hoe het lichaam werkt. Dit is voor mij een grote passie. Wat zijn de effecten op ons lichaam als we hardlopen? Wat gebeurt er in ons brein als we hardlopen? Wat gebeurt er met stress als we hardlopen? Maar ook andere onderwerpen in relatie tot ons lichaam vind ik interessant en hier blog ik over.

TRACK RECORD

Hardlopen is al jaren een passie. Tijdens de voorbereiding van het voetbalseizoen was ik de enige van het team die extra duurloopjes deed in de zomer om fit te blijven. Na mijn (amateuristische) voetbalcarrière ben ik gaan hardlopen en later heb ik een aantal jaren getraind voor de triatlon. Na een hevige valpartij in 2009 ben ik met het fietsen en zwemmen gestopt. Ik liep meerdere keren de Dam tot Damloop en de Zevenheuvelenloop. Daarnaast meerdere kleine wedstrijden gelopen in de regio Haarlem. In het verleden zag ik hardlopen te vaak als een wedstrijd en heb ik op een harde manier moeten leren dat niet elke training een wedstrijd is. Hier kwam ik achter door meerdere vervelende blessures: achilles, knie, middenvoetsbeentje en oververmoeidheid. Lopen doe ik tegenwoordig met passie maar ook met oog voor de omgeving waarbij genieten het belangrijkste woord is.

TRAINT VOOR…

Een gezonde balans tussen werk, privé en ‘ik-tijd’. Sinds ik vader ben geworden is hardlopen het ideale moment geworden om tot rust te komen en de hectiek van alledag even achter me te laten. Hardlopen ordent mijn gedachten en zorgt regelmatig voor een eureka-moment als ik tegen zakelijke problemen aanloop.

CAN’T RUN WITHOUT…

Mijn Polar hartslagcomputer. Ideaal voor het bijhouden van mijn trainingsroutes, snelheden en de hersteltijd die nodig is voordat ik weer mag lopen.

FAVORIETE AFSTAND

Ik heb qua afstand eigenlijk twee liefdes. Namelijk de 5 kilometer en de 10 kilometer. Op de 5 kilometer kan ik mijn agressie kwijt en heel hard doorlopen zonder dat dit me veel problemen oplevert. Op deze afstand heb ik dan ook mijn beste tijden staan. De 10 kilometer is mijn tweede liefde omdat op deze afstand de de rust en balans gevonden moet worden om fatsoenlijk over de finish te komen ;-). Dit is meer een interne strijd om niet te snel te starten om vervolgens bij 7 à 8 kilometer in te storten.

FAVORIETE APPS

De Polar Flow app. Deze app is gekoppeld aan mijn hartslagmeter en laat al mijn trainingen zien van de afgelopen maanden.

RUNNING DREAMS

In 2010 ben ik op de Chinese Muur geweest wat ik één van de mooiste ervaringen uit mijn leven vind. Pas later hoorde ik dat er ook hardloopwedstrijden worden georganiseerd op de Grote Muur. Mijn droom is om hieraan mee te mogen doen.

Henkwillem-greatwall

FAVORIETE UITSPRAAK

‘Train hard win easy!’ Toby Tanser

BESTE TIP

Zorg ervoor dat je een trainingsmentaliteit en een wedstrijdmentaliteit hebt. Tijdens training telt alleen het woord genieten. Tijdens de wedstrijd verg je het uiterste van jezelf en haal je het onderste uit de kan.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

5 redenen waarom ik van kleine festivals houd

De Amerikaanse kerst-elf