in ,

Singelloop Utrecht: #ThrowbackThursday en trainingsschema’s

Het is de oudste stratenloop van Nederland. 28 september staan hardlopers aan de start om hun eigen geschiedenis te schrijven. Speciaal voor deze hardlopers staan een paar handige trainingsschema’s online.

Singelloop Utrecht

Het is de oudste stratenloop van Nederland: de Singelloop Utrecht. Het aantal deelnemers groeide in die periode van slechts 37 hardlopers in 1928 uit tot een populair hardloopevenement in het immer gezellige Utrecht. Het hardloopevent maakte grote hoogte- en dieptepunten mee. Zo kon in de Tweede Wereldoorlog geen hardloopevenement worden georganiseerd en ook in 1950 en 1955 moest het evenement schitteren door afwezigheid. Het evenement moest de nodige obstakels overwinnen, maar in 2007 was de Singelloop Utrecht weer helemaal terug en deze keer met een sterk deelnemersveld. Utrecht werd met de Singelloop van 2010 het decor voor het wereldrecord van Leonard Komon. Aan de start verschijnen ook deze keer weer duizenden hardlopers om hun eigen geschiedenis te schrijven.

Throwback Thursday

Het is een bewogen geschiedenis en dat leverde een heus ‘geschiedkundig’ boekwerk op. Het boek werd voor de 60e editie van de Singelloop Utrecht uitgegeven en aan elke deelnemer uitgereikt. Aan inspiratie geen gebrek en voor wie nog even wil genieten van vervlogen tijden is er daarom een #ThrowbackThursday via social media. Liever de blik op de toekomst gericht? Speciaal voor deelnemers ontwikkelde organisator ProRun een paar handige trainingsschema’s. Helemaal gratis en voor niks.

Trainingsschema’s

Speciaal voor de deelnemers aan deze historische stratenloop staan een paar mooie trainingsschema’s online. Handig! ProRun ontwikkelde de trainingsschema’s gebaseerd op drie trainingen per week. Het maken van een persoonlijk trainingsschema is ook mogelijk: deelnemers kunnen daarvoor een gratis RunLog-account aanmaken.

Andere training

Voor de liefhebbers biedt de Singelloop Utrecht nu ook een alternatieve training: een quiz! Vraag voor vraag langs de historie van de oudste stratenloop van Nederland. Aan de finish van de quiz wacht een gratis startbewijs voor de winnaar.

Schrijf jij op 28 september jouw eigen hardloopgeschiedenis op de Singelloop Utrecht? Vertel!

Written by Angelique

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

4 redenen waarom nieuws mij niet boeit

Kleding Nike met tekst

Je kleding als je coach