in ,

Review: Jabra Sport Wireless+

De een loopt zijn rondjes zonder enige vorm van muziek, de ander kan niet zonder. Ik hoor bij de laatste categorie. Vandaag een review van mijn nieuwe wireless headset: De Jabra Sport Wireless+

bedraad of draadloos?

In het verleden liep ik met een bedrade headset van Sennheiser die me uitermate goed beviel. Tot ik switchte van een armband voor mijn smartphone naar de meer comfortabele SpiBelt om mijn middel. Ineens zat die draad van de headset me verschrikkelijk in de weg. Ik kreeg hem niet goed weggewerkt, en sloeg meerdere malen met mijn handen de set uit mijn oren. Au!

Ik ging op zoek naar een draadloze headset en kwam na wat speuren op internet bij goede reviews over de Jabra Sport Wireless+ uit. Die bestelde ik dan ook, en niet lang daarna kwam er een pakketje binnen.

In de doos

wireless

De headset zit keurig verpakt in een stevige kartonnen doos. Naast een quick-startboekje en een code voor 3 maanden premium Endomondo (handig!) vind ik ook twee zakjes met oordopjes. Dit omdat ieder oor anders is, en de headset natuurlijk wel stevig moet blijven zitten! Verder vind je een micro USB-kabeltje voor het opladen van je set, en een klein geel klipje om het koordje dat in je nek loopt goed te stellen.

Pasvorm

wireless3

De headset is, zeker in vergelijking met de bedrade set die ik hiervoor had, wat aan de zware kant. Mijn oren zijn niet zo groot, en ik was bang dat ik ze ging verliezen tijdens het lopen. Niets is minder waar. Er zijn zulke uiteenlopende oordopjes meegeleverd, dat er altijd wel eentje bij zit die goed in jouw oor past. Het is even een kwestie van proberen wat lekker zit. Uiteindelijk vind ik er eentje die stevig in mijn gehoorgang blijft zitten, en hoe ik ook spring en ren, de headset zit als een huis.

Je kunt het oordopje stellen met een pijltje op de set en drie stipjes op de gel. Richt het pijltje op het middelste stipje, en je zit al behoorlijk in de richting qua afstellen. Nog een beetje draaien en voila, je hebt de perfecte pasvorm.

Bediening

wireless4

Bediening bij het koppelen met je smartphone en tijdens het lopen is erg gemakkelijk. Met de start/pauze-knop vlak bij het rechter oordopje koppel je de set eenmalig aan je smartphone via bluetooth. Je zet met deze knop de set aan en ook weer uit. Als je Endomondo gebruikt, kun je tijdens het lopen twee keer op deze knop tikken, en dan krijg je je stats van dat moment te horen (pacing, afstand etc). Handig! Ook kun je met deze knop gesprekken aannemen, maar dat doe ik nooit tijdens het lopen. Niet storen alsjeblieft!

Op de beugel rechts achter je oor regel je het volume, en kun je switchen naar radio. Dat laatste heb ik nog niet gebruikt omdat ik naar mijn eigen playlists op Spotify luister. De mogelijkheden van de knopjes worden duidelijk uitgelegd in de bijgeleverde handleiding.

Getest

Jabra zegt dat de set extreem getest is op gebruik bij het sporten. De set is zweet- en regenwaterdicht, en stof- en schokbestendig. We zullen het gaan zien deze zomer. Mijn eerste rondje was in de brandende zon, en van zweet en stof heeft de set inderdaad geen last. Er zijn ook geen onderbrekingen in de muziek, ook al draag ik de smartphone in een pocket op mijn rug. Mooi!

Een run van anderhalf uur houdt hij makkelijk uit op zijn opgeladen batterij, en ook de run van een half uur daarna speelt hij feilloos zonder tussendoor opladen.

Oordeel

Qua functionaliteit en comfort vind ik dit een prima headset. En de muziek? Die is dik in orde – al hoor ik wel verschil in de diepte van de bastonen. Sennheiser is wat dat betreft een erg goed merk en daarmee was ik verwend. Deze Jabra doet het prima in de lagere- en middenregionen, maar er had van mij iets meer bas in gemogen. Ach ja, je kunt niet alles hebben. Ik geef deze set desondanks een dikke 8, want hij is uiterst comfortabel.

Deze headset is op verschillende webshops te koop en varieert in prijs van zo’n 90 tot 110 euro. Even goed zoeken naar de beste deal dus!

Loop jij met muziek? Of vind je dat helemaal niks?

Written by Wendy Torenvliet

Comments

Leave a Reply
  1. Hi Petra, Jabra zegt dat je zo’n 4 uur naar muziek kunt luisteren. Alles bij elkaar opgeteld kwam ik daar inderdaad aardig in de buurt – 3,75 uur toen hij tijdens een duurloop aangaf dat de battery low was.

  2. Zelf heb ik met lopen vaak de Apple oordopjes in, maar uit ervaring weet ik dat je op bepaalde plaatsen maar beter zonder muziek luisteren moet lopen omdat je anders in botsing kunt komen met een andere loper, fietser, brommer of nog erger: een auto.

    Sluit dit setje je volledig af van de buitenwereld? Of hoor je toch ook nog andere geluiden? Het volume niveau zal uiteraard meetellen, maar ik ben nieuwsgierig hoe deze headset het geluid van buiten isoleert vergeleken met een andere set.

  3. Dag Gert, nee, hij sluit niet af. Dat vind ik ook alleen maar prettig, want ik wil nog wel iets van mijn omgeving meekrijgen. Auto’s en brommers hoor je echt nog wel. Fietsers hoor ik zelf niet (tenzij ze bellen) maar dat komt omdat ik het volume meestal wel stevig omhoog draai.

    Ik heb mezelf sowieso de gewoonte aangeleerd om bij iedere wisseling van richting ook een blik over mijn schouder te gooien om te voorkomen dat ik iemand’s pad kruis.

  4. Dankjewel Wendy! Ik ga op zoek naar een dealer die ze verkoopt. Ik heb nu een ander setje, maar dat bevalt niet goed. De oordopjes blijven niet zitten. Het liefst zou ik een bluetooth ontvanger willen hebben waarop ik mijn Apple oordopjes op kan aansluiten. Maar of die bestaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Wendy tijdens haar eerste 10K!

Even voorstellen: Wendy

Meega Mindy