in

4 redenen waarom nieuws mij niet boeit

Drama is weer eens aan de orde van de dag. Robbin Williams is dood. Het vliegtuig van Malaysia Air is neergestort. So why don’t I care That Much?

01

Niet mijn vrienden

Als het mijn vrienden of familieleden waren, was ik waarschijnlijk naar de optocht gegaan. Misschien zelfs met een kaarsje. Maar dat waren ze niet. Dus vind ik het persoonlijk oneerbiedig om er naartoe te gaan. Voelt net als funeral crashen. Dat is mijn mening en ik snap het als dat heel ongemakkelijk voelt. Als mens zijnde hoor ik te geven om dit soort dingen, but I just can’t. De aanval voelt niet als een persoonlijke aanslag, bovendien ben ik niet opgevoed met een liefde voor eigen land. Ik kijk geen nieuws, maar belastingen gaan omhoog, Politiek sucks, er is een financiële crisis in de wereld en iedereen gaat dood. Dat waren de highlights, zonder alle gossip over celebs meegerekend, toch? Als het over mijn vrienden gaat, krijgt het nieuws een gezicht en ik er een gevoel bij.

02

Robin Williams is een ééndimensionaal Aapje

Stel je voor dat je een aapje hebt en hij heet TonTon. TonTon is een zwaarlijvig aapje dat je mee naar buiten neemt in een wandelwagen. Hij doet niet heel veel, maar geeft je vaak knuffels als hij je ziet huilen en brengt je af en toe een banaan. Stel je nu nog eens drie aapjes voor. Beatrix, Popcorn en Shittosser. Bea zwaait heel veel, Popcorn houdt van popcorn en Shittosser smijt met schijt. Okay nu nog eens vijftig die allemaal een naam en een persoonlijkheid hebben. Niet zo makkelijk he? ‘Maar wat hebben aapjes te doen met het feit dat je niets geeft om arme Robin?’ Dat ga ik nu uitleggen.

Laten we de wereld heel simpel opdelen in dimensies. Er zijn variaties, maar we houden het op drie. De eerste dimensie is vrijwel de hele wereld. Dit is iedereen die je niet kent en waar je niets om geeft, maar die er wel zijn. De tweede dimensie is mensen zoals leraren waar je niet veel van af weet, maar ze bestaan. De derde dimensie zijn je vrienden, goeie kennissen en familie. Als je opa was overleden, zou de dood van Robin Williams je dan boeien? Het zou in ieder geval minder boeien dan je opa’s dood omdat je opa een persoon uit de derde dimensie is en Robin Williams nauwelijks een tweedimensionaal persoon is. Voor mij ééndimensionaal, want heeft hij en vrouw en kinderen? Was hij gelukkig in zijn dagelijks leven? Deed hij nou echt aan choke sex?? Dat laatste was mijn reactie toen ik hoorde dat hij door luchtgebrek om het leven is gekomen.

03

Ik kijk geen nieuws

Ik kijk geen nieuws. Nee. Helemaal niet. Geen kranten, geen tv, geen radio, nada. En het voelt goed. ‘Oh die arme kinderen in Rusland! Ze zijn mentaal helemaal kapot na die gijzeling. Wat heb ik toch met ze te doen!’ Ik voel me niet slecht, want ik heb geen idee waar het over gaat. Boeit me niks. Ik lees het Technisch Weekblad over de nieuwe technische ontwikkelingen en ook over de nieuwste gadgets. Lekker mijn wereld verbreden met iets positiefs voor de wereld. Een nieuwe efficiëntere zonnecel die de wereld kan helpen of paardenvlees in mijn vlees? De hoeveelheid mensen die vlees nu boycotten kunnen niet heel veel meer zijn geworden. En ik hou wel van een paardenbiefstuk op z’n tijd. Krijg ik het nu ook nog eens gratis bij mijn hamburgers! Zo chill 😀

04

Er is ook goed nieuws

Het goede nieuws is dat ik geen lul ben. Ik ben vaak een beetje tactloos, maar ik wil er altijd zijn voor mijn familie en de rest waar ik om geef. Mijn leven zou, in mijn ogen, minder waard zijn als zij er niet waren. Ik probeer altijd geld te geven aan de arme mensen die ik op straat tegenkom en ik help fietsen die zijn omgevallen overeind. Kleine dingen. Ik kan weinig doen voor mensen ver weg, maar ik kan zeker goed doen hier en nu. Met hopelijk als gevolg dat ook de mensen waar het direct invloed op heeft, goed doen voor de mensen in hun omgeving. Pay it forward. Dat is mijn les uit mijn gevoelloosheid in ieder geval.

Okay, het was niet zozeer mijn bedoeling om je boos te maken, maar ik wilde graag duidelijk maken waarom het niet erg is dat je niets geeft om mensen die je niet of nauwelijks kent. Life sucks and then you die, right? Maar we zijn er wel met en voor elkaar. Wat doe jij om mensen te helpen op jouw manier? Ben je het eens of oneens met mijn life statement?

 

Written by Dweizel Galdeij

Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

3 voorbereidingstips voor je eerste wedstrijd

Singelloop Utrecht: #ThrowbackThursday en trainingsschema’s