in ,

3 voorbereidingstips voor je eerste wedstrijd

Meedoen aan een wedstrijd is ontzettend leuk, maar ook erg spannend. Om je alvast wat te helpen, vind je in dit artikel drie tips om je goed voor te bereiden.

1. Verken het parcours al een keer op voorhand

Lopen doe je vooral voor je plezier, maar bij een wedstrijd wil je natuurlijk liever niet als laatste over de streep komen. Het is belangrijk dat je niet meteen al je energie verspeelt in de eerste kilometers. Kennis van het parcours kan je dan helpen om je wedstrijd beter in te delen. Hierdoor weet je waar de zware (en makkelijke) stroken zich bevinden en op die manier kom je op de dag van de wedstrijd niet voor verrassingen te staan.

2. Train eens op het uur van de wedstrijd

Elke loper heeft een tijdstip waarop hij zijn beste prestaties neerzet. Voor de ene is dat ’s morgens bij het opkomen van de zon, voor de ander kan dat dan weer ’s avonds laat zijn. Ben jij zo’n avondloper en wordt de wedstrijd waarvoor jij je ingeschreven hebt om 10 uur ’s morgens gelopen? Ga dan in de weken voor de wedstrijd ook een aantal keer in de voormiddag lopen. Op die manier weet je welke voeding jouw lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen presteren op een ander uur van de dag.

3. Rust goed uit

Trainen voor een wedstrijd is ontzettend belangrijk, maar je mag niet vergeten om jezelf af en toe wat rust te geven. Probeer zeker de laatste drie dagen voor de wedstrijd geen zware trainingen meer te doen. Tijdens een wedstrijd kun je altijd meer dan bij een training dus je mag zeker wat uitrusten zodat je op de dag zelf niet met vermoeide benen aan de start staat.

Deze tips zijn er om jou wat op weg te helpen bij de voorbereidingen én vergeet vooral niet te genieten tijdens de wedstrijd. Zoiets maak je niet elke dag mee en je mag terecht trots zijn op jezelf omdat je een x aantal kilometers de ziel uit je lijf loopt terwijl anderen languit op de bank liggen.

Written by Aurelie De Cuyper

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

De roze fiets

4 redenen waarom nieuws mij niet boeit