in ,

Extra lusje

Ken je dat gevoel? Je bent lekker aan het hardlopen en het einde van je hardlooprondje is in zicht. Moe en voldaan. Alhoewel toch knaagt er nog iets…

Stoppen of toch nog door

De duurtraining ging lekker en je bent blij dat je klaar bent. En toch weer dat stemmetje in je hoofd: was dit het? Je kunt toch nog wel even iets extra’s doen? Daarna mag je echt uitrusten! En je weet: als dat stemmetje eenmaal in je hoofd zit, is dat voldane gevoel dat je net nog had opeens weg. Dat komt pas weer terug als je jezelf toch nog wat extra uitdaagt. Dus als ik nu nog vier keer rechts ga, kom ik hier weer uit en dan ben ik echt klaar met mijn rondje!

Mijn vader en ik

Dat gevoel van toch (net iets) langer trainen dan je in eerste instantie dacht, heb ik vaak. Dat heb ik overgenomen van mijn vader Bram. Vroeger liepen we samen hard, vaak trainden we in het bos. Een rondje van ongeveer vijf kilometer, over het bospad, en dan al slingerend tussen de bomen achter elkaar aan. Als rustmoment samen over omgehakte boomstammen lopen en elkaar in het midden passeren.

We gaan nog niet naar huis

En als we bijna thuis waren, riep mijn vader vaak: ‘Kom Peet, slaan we dit bospad nog even rechts in, dat kan nog net’ of ‘Kom Peet, gaan we hier links en dan met een omtrekkende beweging naar huis’. Of ‘We doen nog even een extra lusje voordat we weer terug gaan’. Een extra lusje, daar was mijn vader dol op. Als kind baalde ik van die ‘extra lusjes’, ik wilde gewoon naar huis toe. Maar mijn vader niet, die was er altijd voor in om nog wat extra’s te doen.

OOK IK DOE HET NU

Ik betrap me erop, dat ik ook zo ben geworden. Ik ben dol op extra lusjes. Nog niet naar huis willen, maar jezelf extra uitdagen. Lichamelijk maar ook mentaal! Of het nu na een duurtraining is of nog een paar extra setjes na een intervaltraining.

Op 12 maart dit jaar is mijn vader overleden. Maar de extra lusjes leven voort (en niet alleen als inspiratie voor mijn bedrijfsnaam: Do the extra mile). Ik blijf ook met omtrekkende bewegingen naar huis rennen, nieuwe paadjes ontdekken, mezelf uitdagen, mezelf pushen met trainen tot net dat beetje meer. En ook om me heen hoor ik dat vrienden en bekenden extra lusjes rennen en fietsen!

EN JIJ…

Ga jij de extra lusjes ook voortzetten? Daag jezelf uit bij de volgende training! Welk extra lusje ga jij deze week rennen?

Written by Petra

Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Het aanvallen van kinderastma

Fit happens. Shit happens. Frustraties van een hardloper.