in

Even voorstellen: Tina

Het awesome team van love-running.nl – laten we ons even voorstellen!

Tina IS…

Van origine Duits. Maar inmiddels woon ik al jaren in dit fijne kikkerlandje samen met mijn kat Henk. Ik ben enorm reislustig en verblijf het liefst voor een langere periode op één plaats. Pas dan kun je de omgeving en cultuur echt ontdekken en opnemen. Actief hardlopen doe ik pas sinds een jaar, maar wat is het een fijn ‘excuus’ om ongeacht het weer de deur uit te gaan. Waar je ook bent ter wereld! Sinds kort werk ik onder de naam Je Suis Content als freelancer voor content management en fotografie.

TRACK RECORD

In juli 2013 ben ik een beetje uit noodzaak begonnen met hardlopen. Ik woonde toen in New York en wilde iets doen waarvoor ik niet naar de sportschool hoefde. Ook moest ik het makkelijk op elk moment van de dag kunnen oppakken. Toen ik in 2013 de New York Marathon ging kijken, heb ik besloten deze prachtige wedstrijd in 2014 zelf te gaan lopen. Sindsdien heb ik vijf wedstrijden gelopen: twee 10 km wedstrijden, een 10 miler (zo’n 16 km) toen ik nog in New York zat, de CPC halve marathon in Den Haag en de 10 km We Own the Night wedstrijd in Amsterdam. Misschien ga ik in september nog meedoen aan de halve marathon in Den Haag. Maar in principe wordt mijn volgende wedstrijd de New York Marathon op 2 november 2014.

TRAINT VOOR…

De New York Marathon 2014 – en die komt ineens wel heel dichtbij…

CAN’T RUN WITHOUT…

Mijn iPhone met daarop mijn running app (RunKeeper) en voldoende muziek! Ik baal altijd als een stekker als de GPS van de running app het niet goed doet. Het ergste was toen ik volgens de app een keertje 38 km in 1,5 uur had gelopen. Was het maar zo’n feest! Qua muziek heb ik geen vaste playlist. Soms wil ik vooral van de natuur genieten en dan luister ik naar bijvoorbeeld rustige Amerikaanse Folk of Ella Fitzgerald. Andere keren heb ik extra (muzikale) motivatie nodig om mijn loop goed af te kunnen ronden. Daarvoor heb ik een speciale playlist met nummers die me een mentale kick in the butt geven. Ik ben wel van plan om de marathon zonder muziek te gaan lopen, zodat ik volop van de wedstrijd en de stad kan genieten.

FAVORIETE AFSTAND

Als ik alleen aan het trainen ben vind ik de 15 km een hele fijne afstand. Het is uitdagend genoeg, maar je gaat er niet helemaal kapot van. En het is net niet lang genoeg om je in je eentje te vervelen. Voor wedstrijden is de halve marathon (21,1 km) fantastisch. De training voor een halve marathon heeft lang niet zo’n grote impact op je leven als de training voor een marathon. Dus je hebt niet het gevoel dat je er te veel voor moet opofferen.

FAVORIETE APPS

RunKeeper. Ik was van plan om (al dan niet tijdelijk) over te stappen op Nike+. Gewoon, om een keer een andere app te testen. Maar vond het jammer om weer bij nul te beginnen met een nieuwe app. En er is ook helemaal niks mis met RunKeeper. Stiekem zou ik wel graag een GPS horloge met hartslagmeter willen hebben, maar ik vind het eerlijk gezegd best gek om zoveel geld voor een running gadget uit te geven.

RUNNING DREAMS

Op 2 november 2014 in Central Park samen met mijn running buddy over de eindstreep van de New York Marathon lopen!

FAVORIETE UITSPRAAK

Are you an idiot?”

No sir, I’m a dreamer!”

BESTE TIP

Eigenlijk heb ik drie simpele tips waar ik mezelf altijd aan probeer te houden (ook al is dat soms best moeilijk):

1. Vergelijk je niet met (de successen van) anderen. Dat is een grote valkuil en kan averechts werken.

2. Luister naar je lichaam. Je kan zoveel leren en lezen over trainingsplannen en voeding als je wilt. Maar je lichaam is uniek. Stem je training af op je eigen lichaam.

3. Doe rustig aan en bouw langzaam op. Denk daarbij aan je conditie, de afstand, snelheid en het aantal trainingen. Als je bijvoorbeeld de uitdaging van een nieuwe afstand aangaat, doe dat dan gecontroleerd. Bouw je kilometers niet te snel op en begin met een langzamere pace dan je gewend bent.

Written by Tina

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Bam. Hier! Pak aan!

Review: Rock my Run