in ,

5 tips om het hardlopen op vakantie vol te houden

Hardlopen op vakantie; voor sommigen gaat het vanzelf, maar voor anderen kost het heel wat moeite om ook op reis door te gaan met de hardlooptrainingen. Met deze vijf tips hou je het hardlopen op vakantie vol zodat je thuis meteen de draad weer kan oppikken.

1. Plan je hardloopmomenten op voorhand

Heel wat mensen stoppen hun hardloopschoenen in hun koffer, maar doen er op vakantie uiteindelijk weinig mee omdat hardlopen niet in hun planning past. Trap niet in die valkuil en plan je hardloopmomenten al op voorhand in. Wees wel realistisch bij het inplannen van je runs. Op vakantie loop je immers altijd wat minder dan thuis.

2. Ga ’s morgens hardlopen

De meeste mensen gaan op vakantie naar de zon en als hardloper is het belangrijk dat je je aanpast aan het klimaat van je vakantieland. Ga daarom zo vaak mogelijk ’s morgens lopen. De temperaturen vallen dan nog heel goed mee en bovendien is het enorm leuk om je dag al hardlopend te beginnen. Hardlopers die het op de een of andere manier moeilijk hebben om ’s ochtends te lopen, stellen hun run het best uit tot negen à tien uur ’s avonds.

3. Verken je vakantiebestemming al lopend

Een leuke manier om kennis te maken met je vakantiebestemming is door de eerste of tweede dag een (korte) run door de omgeving te maken. Hierdoor zie je meteen wat er op jouw bestemming te doen is en bovendien kom je zo op plaatsen waar je normaal gezien misschien nooit zou komen. Via google of een online routeplanner vind je vast een mooie route die door locals is samengesteld.

4. Neem aangepaste kledij mee

Thuis heb je waarschijnlijk een lade vol sportkledij waaruit je kan kiezen naargelang het weer. Op vakantie heb je die keuze niet en daarom is het belangrijk om verschillende soorten kledij mee te nemen in je koffer. Neem zowel een lange tight als een kort broekje mee en zorg ook voor variatie in je bovenstukjes. Zo ben jij voorbereid op alle weersomstandigheden.

5. Maak een summer playlist voor het lopen

Stel thuis een leuke playlist samen die speciaal gemaakt is om op vakantie mee hard te lopen. Weten dat er fijne, opzwepende muziek op je wacht, zal je zin geven om te gaan hardlopen. Bovendien zullen die nummers je voor altijd herinneren aan die mooie (hardloop)momenten die je op vakantie hebt meegemaakt.

Written by Aurelie De Cuyper

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

foto: e.c. campbell photography

Het cruciale belang van de juiste hardloopschoenen

Het aanvallen van kinderastma