in ,

10 kilometer hardlopen is soms heel vermoeiend…

Net terug van hardlopen. Het zit erop, tien kilometer door de Ooijpolder bij Nijmegen. Is toch weer doorzetten. Schoenen aan, in het juiste loopritme komen en dan niet meer stilstaan.

Opstarten

En wat doen die eerste paar kilometer altijd pijn. De benen willen eigenlijk niet, die willen bankhangen. Niet nu nog in een looppas de polder door. ‘Kom op Peet, je bent nu al onderweg, je gaat nu toch niet terug?’, roept het stemmetje streng in mijn hoofd. Nee natuurlijk ga ik niet terug, ook deze training ga ik volbrengen. Ik probeer gelijk mijn gedachten van ‘moe zijn’ en ‘geen zin meer hebben’ te blokken. Dit gaat me niet helpen om de 10 kilometer vol te houden. Ik ga letten op mijn loophouding, mooi rechtop lopen, vooruit kijken, schouders en gezicht ontspannen. Buik aanspannen… okay dat aandachtspunt skippen we vandaag. Armen meebewegen, zorgen voor een krachtige afzet. Elke pas is weer een stap dichterbij de ‘denkbeeldige finish’. Nu nog 9 kilometer te gaan.

In stukken delen

Al goed op weg, en ik deel de 8 kilometer die ik nog moet in 5 stukken. Van hier naar de boerderij. Van de boerderij naar de grote kruising. En voor ik het weet ben ik bezig aan het 4e stuk. Langs de kerk van het kleinste dorp van Nederland, Persingen. En ik merk dat de laatste 3 kilometer best lekker gaan. Loop relaxed, mijn benen doen al lang niet meer zo’n pijn. Het is bijna jammer dat die 10 kilometer er op zitten.

….en toen hardlopen

Maar als ik mijn rekkingoefeningen bij de voordeur doe, voel ik hoe mijn lichaam heeft gewerkt vandaag. Kijkend op mijn hartslagmeter, zie ik dat de training bijna 6 uur heeft geduurd. Begonnen met een toertocht op de racefiets van 140 kilometer, met de nodige hoogtemeters. Daarna fiets in de gang gezet, loopschoenen aangedaan, helm verruild voor een petje en huppa door met dat rondje van 10 kilometer hardlopen. Ik gek?? Nee, in training voor de triatlon. En ja dan horen dit soort combinatietrainingen er ook bij. Niet alleen om het lichaam te trainen, maar zeker ook mijn geest!

Rustdag

‘Morgen een rustdag?’ vragen mijn kuiten zich af. Klinkt inderdaad als een goed plan, maar ik weet ook dat mijn trainingschema iets anders aangeeft. En morgenochtend kijk ik weer met frisse moed uit naar de training. Een relatieve rustdag, geen duurtraining in ieder geval. Om 16.30 een zwemtraining en als krachttraining om 19.00 uur nog een uur bootcamp! Hebben mijn kuiten in ieder geval tot 16.30 rust!

Written by Petra

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Liefdevolle verwaarlozing

Hoe je kind zegt: ‘Doe lekker je best, mam!’