in ,

The Royal Ten van Ferdy van Gool

Het team van kijkmijnhuis.nl stond op zondag 25 mei aan de start van The Royal Ten. Ferdy van Gool blikt terug op zijn Royal Ten. 

de start

Het was ontzettend leuk! Ik was wel een beetje zenuwachtig hoor. Het voelde toch een beetje als het spelen van een belangrijke voetbalwedstrijd. Het was natuurlijk ook allemaal lekker gehyped met de artikelen die online verschenen en op Facebook werden gedeeld over onze deelname. Het zorgde voor een kleine extra spanning, maar het was vooral ontzettend leuk! Speciale rituelen voor de start heb ik eigenlijk niet. Ik wacht gewoon rustig op het startschot. Ik ben wel ontzettend verwend met een heerlijk power ontbijt van mijn vriendin: lekker en gezond. Zeker weten dat het me extra power en energie heeft gegeven!

de race

Het was erg druk aan de start en dat was even moeilijk. Gelukkig gingen de volgende 8 kilometer heerlijk. Ik heb onderweg een app gebruikt en hoorde dus steeds mijn average pace. Zeker de eerste 8 kilometer had ik een goed gevoel over het halen van mijn tijd. Sfeer en het publiek waren trouwens echt top! Het leuk om langs de kant allerlei mensen te zien die de deelnemers coachen en anderen hadden muziek meegenomen. Ik heb zelfs een drumstel langs de kant gezien! Gewoon super! Je kon het plezier en de drive ook van de andere deelnemers af zien spatten! Ik had mijn telefoon meegenomen en kreeg zo constant updates over mijn average pace. Het ging de eerste 8 kilometer ook super: 5.10 per kilometer en dus wist ik dat ik mijn tijd zou gaan halen. Geeft natuurlijk ook een lekker gevoel.

Lastig moment

Ik vond de start vervelend. Het was erg druk en ik kwam even niet lekker uit met mijn passen. Ik had even het gevoel dat iedereen voor mijn voeten liep. Het water drinken op de 5 km zorgde ook nog even voor een kleine opstopping. Zo gaan die dingen nu eenmaal. Geeft ook niks. Rond de 8 kilometer kreeg ik alleen last van mijn knie en dat was wel echt even vervelend. Heel even balen en gewoon weer verder hoor! Ik wist dat ik mijn tempo moest verlagen en zo heb ik het laatste stuk gewoon rustig uitgelopen. Ik denk dat ik zonder tussenkomst van die knie de 52.00 had kunnen halen. Geeft trouwens niks hoor. Ik ben dik tevreden met mijn 54.00!

leukste moment

Het leukste moment was natuurlijk de finish: iedereen die daar moe en voldaan op elkaar staat te wachten om samen nog even een biertje te doen en nog even gezellig met elkaar te kletsen.

The Royal Ten: aanrader?

Zeker!

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Ik ben geboren voor hardlopen. Ik ben daar alleen niet voor gemaakt.

Even voorstellen: Natalie