in ,

Het verhaal van het menselijk lichaam

Het verhaal van het menselijk lichaam wordt door hoogleraar evolutiebiologie Daniel E. Lieberman vertelt in zijn gelijknamige boek. Natuurlijk besteedt de barefoot professor ruime aandacht aan de passie die hem zijn bijnaam opleverde: hardlopen.

The barefoot professor

Zijn hardloopactiviteiten leverden Lieberman de bijnaam barefoot professor op. Lieberman komt in zijn nieuwe boek tot een eenvoudige en geruststellende conclusie: we zijn geboren voor hardlopen. Toch is het geen boek over hardlopen. Zaken zoals het ontstaan van de vele ‘moderne ziekten’ (zoals diabetes) en de invloed van de evolutie, worden eveneens uitgebreid besproken. Lieberman is overigens niet de enige die in de evolutie een verklaring zoekt. Steeds vaker wordt onze inactieve manier van leven als boosdoener voor blessures en ziekten aangemerkt. Juist als we ons lichaam gebruiken waarvoor het is gemaakt ontstaan blessures. Lieberman spreekt in zijn boek dan ook over ‘dysevolutie’.

Speciaal voor hardlopers

Speciaal voor hardlopers werpt Lieberman in zijn boek een wetenschappelijk licht op de eindeloze discussie over de voorvoetslanding versus de hiellanding. Hardloopschoenen en blessures blijven evenmin onbesproken in ‘Het verhaal van het menselijk lichaam’. Het spreekt voor zich dat de barefoot professor een voorkeur heeft voor blootsvoets hardlopen. Toch is ‘Het verhaal van het menselijk lichaam’ een interessant boek voor alle nieuwsgierige hardlopers.

Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar!

Het verhaal van het menselijk lichaam.
Auteur: Daniel E. Lieberman
Paperback. 512 bladzijden. ISBN 978 90 450 2655 8
Prijs: € 34,95

Written by Angelique

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Wanneer je even geen tijd of motivatie hebt

7 must-haves voor avontuurlijke hardlopers