Hardlopen is vriendschap

Hardlopen is vriendschap en soms wordt die bijzondere vriendschap in een enkel beeld gevangen. Zoals deze foto van de Boston Marathon. Hardlopen is een vorm van vriendschap die geen woorden nodig heeft.

Hardlopen is vriendschap

Vriendschap

Het is de onverwachte high five. Het uitwisselen van een snelle blik in het passeren. Heel even een glimlach op een eenzame run. Hardlopers spreken hun eigen taal. Zonder woorden. Hardlopers begrijpen wat de niet-hardlopers nooit zullen begrijpen. Het is de universele taal van het hardlopen die ons allemaal verbindt. Het is de band die in enkele seconden ontstaat – gevormd door het zweet van de vele uren training die ons daar samen hebben gebracht. Aan de start. Onze blik gericht op de finish – die we samen gaan halen.

Gevangen in beeld

Gevangen in dat ene beeld – de vriendschap die slechts een paar minuten zou duren. Het verhaal dat de wereld veroverde. Vriendschap gevangen in slechts een enkel beeld – dat eigenlijk geen woorden nodig heeft. Zoals hardlopers die elkaar passeren geen woorden nodig hebben. Het beeld dat de hel van de intense hitte van de Boston Marathon zonder woorden wist te beschrijven. Het beeld dat de overwinning van de Boston Marathon zonder woorden wist te omschrijven. Het beeld dat niet-hardlopers de wenkbrauwen doet fronsen. Hardlopers doet glimlachen. Het beeld dat – beter dan mijn woorden – de bijzondere vriendschap die hardlopers wereldwijd met elkaar verbindt, verwoordt.

Foto: REUTERS/Dominick Reuter

Avatar

Written by Angelique

Comments

One Ping

  1. Pingback:

Zeg het maar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Bloed. Zweet. Tranen. Finish. #weownthenight

Er was eens….