in ,

Hardlopen voor vrouwen. Ik snap het niet.

Hardlopen voor vrouwen. Ik snap het niet. Als ik een hardloopgids voor vrouwen lees, bekruipt me het gevoel dat ik het volgens de makers allemaal verkeerd doe. 

Project runway

Als mijn tight heel toevallig een goede match met mijn shirt vormt dan is het puur te danken aan de aankoop van een – vanuit puur praktische redenen – groeiend aantal zwarte tights. Het groeien van het aantal tights is inderdaad zonder enige modieuze overwegingen. Het is gewoon handiger om niet steeds opnieuw als een razende de wasmand overhoop te moeten gooien op zoek naar iets dat ik aan kan trekken. Als mijn tight dan ook nog eens een perfecte match met mijn schoenen vormt dan berust dat alles op exact hetzelfde toeval: zwart is altijd goed en zonder twijfelen vlieg ik gewoon door eventuele plassen die zich toevallig op mijn weg bevinden. Zwart is handig. Serieus. Zwart is supersnel. Gewoon de deur uit vliegen zonder een helse zoektocht naar een shirt met een hippe print dat dan natuurlijk weer een perfecte match vormt met die hippe print van die zo mogelijk nog hippere tight.

Make-up

Nee. Ik doe het allemaal verkeerd. Zo hoort het duidelijk niet volgens de bijbel voor hardlopende vrouwen. Geen make-up. Het kan niet. Aldus die gids dan. Nee. Ik wordt geacht minstens 10 verschillende producten op mijn gezicht te smeren alvorens ik de deur uit kan om een paar kilometers te maken. Ik denk met ernstig gefronste wenkbrauwen terug aan mijn laatste – overigens hopeloos mislukte – date en bedenk me dat ik zelfs op dat moment nog geen 10 verschillende producten op mijn gezicht heb gesmeerd. Ik doe het allemaal verkeerd. Overduidelijk.

Woest-aantrekkelijk

Laat me dan maar gewoon woest-aantrekkelijk zijn. Geen hippe eyeliner in de kleuren van mijn tights. Geen stylish verantwoorde outfit. Geen sieraden. Gewoon mijn Nike+ Sportwatch. Gewoon de tight die toevallig net uit de wasmachine geplukt kan worden. Gewoon het shirt dat precies op dat moment schoon en droog is. Laat me maar lekker zweten. Zonder zorgen over een mogelijk make-up disaster in de vorm van een eyeliner die met elke kilometer andere vormen begint aan te nemen.

Written by Angelique

Comments

Leave a Reply
  1. Het enige dat ik me dan weer afvraag:

    wáár lopen dan wel die vrouwen die strak in de make-up en prachtig op elkaar gematcht lopen?

    Ik zie altijd alleen mensen met minimaal een paar zweetdruppels en lekker rode wangetjes zwoegen..

    En nee, zelf ben ik ook van de zwarte tights met een toevallig shirt. Al is het alleen al omdat het grootste voordeel is dat je niet eerst met make-up remover in de weer hoeft om een verfrissende douche te nemen 🙂

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Er was eens….

Pinokkio