in

Hardlopen voor avonturiers en ontdekkingsreizigers

Je kunt natuurlijk weer de bekende route nemen. Veilig. Vertrouwd. Stiekem een beetje saai. Zoek het avontuur op met hardlopen voor avonturiers! 

Het is weekend: Tijd voor avontuur!

Hardlopen kan overal en altijd. Het weekend is een mooi moment voor nieuwe avonturen. Geen haast. Geen stress. Gewoon genieten. Stop even voor een bezoek aan het oude kasteel langs de route. Stap het museum in. Neem een duik in het water. Slaap onderweg in een bed & breakfast. Het weekend is voor avonturiers en ontdekkingsreizigers de perfecte kans om van hardlopen een écht avontuur te maken.

Het begin: de route

Je kunt de route natuurlijk precies plannen. Heel even zoeken op Google en anders even ouderwets langs de lokale VVV. Aan wandel- en fietsroutes geen gebrek en de meeste zijn prima geschikt voor hardlopen. Het voordeel van de vertrouwde wegen die op de kaart staan aangegeven is duidelijk: het aantal kilometers is bekend en vaak staan horeca-gelegenheden en parkeerplaatsen duidelijk aangegeven. Maar het is geen groots avontuur natuurlijk. Geeft niks. Je kunt altijd nog bepaalde routes onthouden en aanpassen en voor wie geen uren wil zoeken naar een leuke route is het een simpele en snelle manier om het avontuur op te zoeken. Liefhebbers van trail running kunnen natuurlijk ook een mountainbike-route kiezen: simpel en net iets avontuurlijker.

Avontuurlijke pauze

Het weekend is het ideale moment voor een mooie duurloop. Je kunt de lange duurloop combineren met een welverdiende lunch op een gezellig terras. Picknicken is trouwens ook een prima manier om de benen even omhoog te doen en voor wie geen zin heeft om van alles mee te nemen: plaatselijke boeren verkopen vaak vers fruit. Lekker en gezond. Je kunt natuurlijk ook een tussenstop op een landgoed plannen. Genieten van een lekkere lunch en nog iets lekkers meenemen voor thuis. Langs de route nog even snel wat cultuur opsnuiven kan natuurlijk ook: de Hollandse Waterlinie is een mooie route met verschillende leuke stops.

KANT-EN-KLAAR AVONTUUR

Het gemak dient ook de hardlopende mens. Avonturen kunnen worden gezocht én kant-en-klaar worden geboekt. Speciale hardloopvakanties vol avonturen zijn met een paar klikken op het internet zo gevonden. Het avontuur kan ook in eigen land gevonden worden: spot het wild op onze eigen Veluwe met safari-joggen. Trouwens geen slechte deal voor slechts 15,- euro.

Het echte avontuur

Het échte avontuur begint natuurlijk met een avontuurlijke geest. Stap eens op de trein om in een compleet andere omgeving aan een ontdekkingsreis op hardloopschoenen te beginnen. Zoek een leuke stad en wandel even de VVV binnen voor een paar (snelle) mooie routes. Stap eens op een veerpont. Neem de mountainbike mee voor de eerste kilometers. Vergeet de bikini niet voor een spontane duik. Handig: neem geld mee voor een taxi/openbaar vervoer. Je weet maar nooit. Het aantal kilometers kan zo heerlijk zwervend best pittig worden en dan is een treincoupé waarin de voetjes even van de vloer kunnen stiekem best lekker. Je kunt natuurlijk ook de mooie stukken hardlopen en de saaie stukken onderweg overslaan met de trein. Heel even op het water in de zon liggen om aan de overkant verder te gaan met de ontdekkingsreis is nog veel leuker natuurlijk. Absolute must-have voor hardlopende avonturiers: een rugzak.

Vakantie? Daar begint het aVontuur!

Het avontuur stopt niet op de grenzen van ons kleine Nederland. Stop de hardloopschoenen dus gewoon in de koffer als je straks met vakantie gaat. Je weet maar nooit welke spontane avonturen ze gaan beleven op vakantie!

Written by Angelique

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Fok de rij! Goedemorgen lieverd!

Wanneer je even geen tijd of motivatie hebt