in

7 must-haves voor avontuurlijke hardlopers

Je hebt de perfecte route gevonden en onze tips gelezen. Heel even deze checklist lezen en het avontuur kan écht beginnen!

1. Rugzak

Speciaal voor avonturiers zijn verschillende rugzakken voor het hardlopen gemaakt. Je kunt natuurlijk kiezen voor een model dat vooral ruimte biedt voor een waterzak. Het is echter handig om een model met meer ruimte voor extra kleding enz. te kiezen. Zeker hardlopers die echt een dag op stap gaan met de hardloopschoenen kunnen beter voor een ruim model kiezen. Bovendien zijn deze rugtassen ook prima geschikt voor mountainbiken. Je scoort voor ongeveer 80,- euro al een mooi exemplaar. Absoluut de moeite waard.

2. Hardloopschoenen

Het echte avontuur ligt natuurlijk nooit op de bewandelde paden. Gras en zand zijn geen enkel probleem voor normale hardloopschoenen en bovendien een prima aanvulling op de training. Rotsachtige ondergronden en modder zijn een ander verhaal. Trail running schoenen zijn voor het échte off roaden dan ook een absolute must.  Loop dus eerst even naar de plaatselijke hardloopwinkel voor advies en natuurlijk is het eerste avontuur voor die gloednieuwe schoenen een klein en bescheiden avontuur.

3. Eten en drinken

Stop in ieder geval iets van eten en drinken in de rugzak. Neem een fles/bidon mee die makkelijk gevuld kan worden. Je kunt dan onderweg even stoppen om deze opnieuw te vullen. Scheelt weer in gewicht. Zorg in ieder geval voor een paar kleine snacks voor onderweg. Banaan en krentenbollen zijn een prima optie. Je kunt natuurlijk ook een paar gels meenemen als het aantal kilometers echt hoog gaat oplopen. Andere tips: mueslirepen en rozijnen zijn prima snacks en wine gums geven een kleine boost.

4. Geld en papieren

Vergeet niet om contant geld mee te nemen. Laat pinpassen liever thuis en neem desnoods een credit card mee. Andere zaken die zeker niet mogen ontbreken: ID-kaart en verzekeringspas. Neem ook een actueel medicatie-overzicht mee. Zeker hardlopers die bepaalde medicijnen nodig hebben/allergisch zijn voor bepaalde medicijnen doen er goed aan deze papieren mee te nemen. Handig: een simpele aanwijzing wie in geval van nood gebeld kan worden op een ouderwets stuk papier. Je weet maar nooit.

5. Smartphone

Je smartphone met alle handige apps is natuurlijk onmisbaar. Verdwalen is absoluut onmogelijk met de hulp van Google en kunnen bellen in geval van nood is best prettig. Gewoon meenemen dus. Scoor wel even een power bank om te voorkomen dat de accu op het meest ongelukkige moment leeg is. Je kunt natuurlijk ook een goedkope telefoon meenemen. Speciaal voor o.a. festivals zijn de zogenaamde wegwerptelefoons uitgevonden: een goedkope telefoon met een paar euro beltegoed.

6. Extra kleding

Het kan ineens gaan regenen en niks vervelender dan koud en doorweekt nog naar huis moeten. Pak in ieder geval een schoon shirt, hardloopjack en een lichte sweater in. Als de kans op regen groot is, dan is een extra tight ook geen luxe. Vergeet niet om een plastic zak mee te nemen! Gedragen kleding kan in een plastic zak in de rugzak weer mee naar huis zonder dat alles een natte bende wordt. Handig: een wegwerpponcho is absoluut een aanrader! Hardloopjacks zijn niet bestand tegen de betere regenbuien en even met een poncho aan de kant van de weg schuilen is dan wellicht een betere optie.

7. EHBO-setje en medicijnen

Scoor een kleine EHBO-set die makkelijk meegenomen kan worden. Je weet maar nooit. Het is in ieder geval handig een paar (blaren)pleisters mee te nemen. Paracetamol en eigen medicijnen kunnen daarin ook meteen worden opgeborgen. Stop het medicatie-overzicht naast de medicijnen in de EHBO-set. Zo kan het (als het nodig is) gemakkelijk terug gevonden worden.

How about you?
Welke must-haves gaan mee op jouw avonturen? Laat het ons weten via de comments!

Written by Angelique

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Het verhaal van het menselijk lichaam

Lyrisch