3 tips voor een betere loophouding

Hardlopen is leuk! Het wordt nog leuker én gemakkelijker met een goede loophouding. 

1. Kijk vooruit

Hoofd omhoog en kijk vooruit! Het is natuurlijk verleidelijk om steeds naar die mooie hardloopschoenen te kijken. Handig is het niet. Je loopt zo bovendien automatisch meer rechtop en dat maakt het hardlopen een stuk gemakkelijker.

2. Relax!

Hardlopen is leuk! Relax! Trek de schouders heel even overdreven op en laat ze weer vallen – zo worden de volgende kilometers een stuk meer ontspannen. Je bent aan het hardlopen en niet aan het boksen: die vuisten hoeven dus ook niet zo strak en gespannen.

3. Blijven ademen

Je armen bewegen langs het lichaam. Je armen voor het lichaam bewegen – zoals veel hardlopers doen – zorgt voor het draaien van de romp. Hoe meer het bovenlichaam draait, hoe moeilijker het ademhalen wordt. Het kost in het begin even wat moeite misschien, maar het loont zeker de moeite. Goed rechtop lopen, maakt het ademhalen nog makkelijker. Je creëert door goed rechtop te lopen meer ruimte voor de longen.

Niet alles tegelijk!

Het kan lastig zijn om bepaalde gewoontes te veranderen. Het ontwikkelen van een betere loophouding gaat ook niet binnen een dag. Focus op een specifiek punt en werk daar eerst rustig aan. Het is meer dan frustrerend om op alles te moeten letten en laten we eerlijk zijn: hardlopen moet natuurlijk wel leuk blijven! Concentreer dus op een specifiek punt en pak – als dat eenmaal goed gaat – een volgend punt aan.

Avatar

Written by Angelique

Comments

One Ping

  1. Pingback:

Zeg het maar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

6 Redenen waarom lijstjes werken

Nieuwe fiets, nieuwe fase