in ,

Rennen op het dak van de IKEA

Het is weer maandag. Tijd voor een rondje met de MeeùsRunClub. Elke twee weken staan we met een stel fanatieke collega’s van kantoor Utrecht op het dak van de IKEA.

zwaar, zwaarder of zwaarst

Van onze hardlooptrainer André van Run2Day weet je nooit wat je kunt verwachten. De ene keer komen we er makkelijk vanaf, de andere keer proef je het eten van een paar uur terug langzaam weer opkomen naar de plek waar het ooit in ging [up].

Deze maandag was het ‘zwaarst’

Mijn roze hardloopschoenen lagen alweer even in de kast en na een week verhuizen schreeuwde mijn lijf en hoofd “rust!”. Helaas voor mijn lijf, stilzitten daar ben ik niet zo van. Ik pakte mijn sportkleding: no way back. Aan het einde van de dag besloot een grijs wolkje dat het tijd was voor regen. Een snelle blik naar mijn collega, die mij natuurlijk in de smiezen had, en ik wist dat ik er niet onderuit kon kruipen.

“In regen en wind”

Of nou ja, gelukkig stopte het met regenen. Na een onhandige omkleedsessie in de auto (geen idee waarom ik besloot een auto als kleedhok te gebruiken in plaats van het toilet) was het tijd. Onze fijne trainer André besloot dat het tijd was voor een bootcamp interval. Nee, niet alleen interval, maar ook de bootcamp. Sprint, loop, sprint, plank, squats en nog wat meer plank.

Het leven is zo zwaar…

Aan mijn klaagzang over mijn verhuizing, de spierpijn en vermoeidheid schonk de trainer weinig aandacht. “Heeft allemaal te maken met mindset…” Nou, ik kon niet anders dan mindset aanzetten. Het bleef niet bij planken en sprinten; het werd planken en springen. Ik weet eigenlijk wel zeker dat ik mijn derde dag spierpijn daaraan te danken heb. Meters lang, meters pijn.

Stiekem het lekkerste wat er is

Schelden, bijna spugen en kennelijk de verkeerde mindset. Na 10 seconden was ik het alweer helemaal vergeten. Waar ik het eerste kwartier alleen nog maar een flubbberend achterste voelde, had ik de laatste 5 minuten het gevoel dat mijn billen hun weg naar boven weer hadden gevonden en mijn buik voelde nog strakker dan de sixpack van Janet Jackson (vroeger dan). Een rondje afmatten na werk. Stiekem het lekkerste wat er is. Ik ben er klaar voor. 15 juni de 10 mooiste kilometers in Maastricht!

Written by Farah

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Enzo Knol helpt mijn dochter te stoppen met vloeken

Even voorstellen: Annemarie