in

Pre-raceweek survival: de laatste week voor de race

Het einde van de training: de laatste week voor de race. Final countdown! Spannend! Leuk! Zenuwen! Hoe overleef je de laatste week voor de race en zorg je voor een goede start?

Pre-raceweek

Het is de laatste week voor de race. Zorg voor een goede voorbereiding!

Dag 1

Het begin van de laatste week. Verken het parcours. Als de race verder van huis is: check de route online nog even. Gebruik Google Streetview om het parcours online te verkennen. Het vermindert de spanning op de dag van de race. Vergeet niet naar zaken zoals de aanwezigheid van kleedruimtes en eventuele voorzieningen voor het achterlaten van spullen te informeren. Je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om als supporter mee te gaan.

Training:

Crosstrain 30-60 minuten.

dag 2

Check de vooruitgang van de afgelopen weken. Je hebt hard gewerkt! Relax! You’re race ready! 

TRAINING:

30 minuten hardlopen.

dag 3

Plan de reis naar de race: check het openbaar vervoer/route en de beschikbare parkeerplaatsen. Check ook eventuele wegwerkzaamheden en werkzaamhedenaan het spoor. Voorkom vervelende verrassingen! Plan de reis ruim. Zorg voor minimaal een uur speelruimte in de planning. Zo zijn vervelende verrassingen onderweg geen reden voor paniek. Je houdt in het beste geval een uur over en dat biedt kansen om nog even het parcours te verkennen en rustig aan de laatste voorbereidingen te treffen.

TRAINING:

Crosstrain 30-60 minuten.

dag 4

Geniet van het moment. Lees leuke en inspirerende artikelen over hardlopen. Check YouTube voor een paar mooie video’s. Visualiseer de race. Zorg voor ontspanning. Check deze handige checklist alvast even. Shop de laatste items die nog nodig zijn om van jouw race een succes te maken.

TRAINING:

30 minuten hardlopen. Take it easy! You don’t wanna get hurt now!

dag 5

Relax! Check de playlist en vul deze nog even aan met een paar power songs. Zoek naar inspirerende quotes en maak een plan voor de race. Splits de race in delen. Slow start – strong finish! 

TRAINING:

30 minuten wandelen.

dag 6

Laatste voorbereidingen. Get your running gear ready! Check ook even deze handige checklist.

TRAINING:

15 minuten hardlopen.

Race day!

Lace up! Get out there and beat your best!

How about you?

Tips voor de laatste week voor de race? Laat het ons weten in de comments!

Written by Angelique

Comments

Leave a Reply
  1. Waar ik benieuwd naar ben: wat eet je op de dag van de race? Stel, een race begint rond de middag, wat kun je dan het beste eten om je energie tot na de race op peil te houden en niet met een volle maag te hoeven rennen? Logisch dat een Big Mac niet de oplossing is natuurlijk, maar wat wel? Wat eten jullie op zo’n dag?

  2. Goede vraag! Ik ben een ontzettende fan van pasta. Zonder saus trouwens. Zeker voor een training/wedstrijd vind ik de saus nogal zwaar op de maag liggen. Pasta eet ik minimaal twee uur voor een training/wedstrijd. Als ik echt nog trek heb dan eet ik eventueel nog een banaan in de laatste twee uur voor de start. Het is ook erg persoonlijk trouwens. Probeer op de dag van de race in ieder geval geen nieuwe recepten uit. Je weet dan niet hoe jouw lichaam op die voeding zal reageren. Probeer eens verschillende recepten uit voor een training!

  3. @Domino Booij: ik zou gewoon normaal ontbijten (in mijn geval muesli met sojamelk) en dan een uur voor de start nog een banaan naar binnen werken. En goed drinken van te voren!

  4. Ah, bedankt voor de tips! Ik ben zelf niet zo’n grote eter in de ochtend een verder dan muesli met yoghurt kom ik niet. Zie mezelf dan dus nog geen pasta eten :-). Vroeger deden ze bij ons op de atletiek een pastamaaltijd de avond vóór een race, maar ik vraag me dus af of dat echt wat uithaalt, wat denken jullie?
    De banaan gaat dan in ieder geval mee in de tas. Een echte drinker ben ik gelukkig wel. Nu maar hopen dat ik van de zenuwen niet té veel drink :-P.

  5. Ik kies in de middag meestal voor bruin brood en iets van kaas als beleg in combinatie met een banaan. Als het een race van 10 km is dan zijn de voorbereidingen ook niet zo schokkend. Het wordt een ander verhaal als het een marathon is natuurlijk.

  6. Ik ben sowieso een liefhebber van pasta en met alle variaties staat het vaak op het menu. Koolhydraten zijn natuurlijk een belangrijke bron van energie en een bord pasta de avond voor de race kan zeker geen kwaad! Ik ben trouwens een echt avondmens en #weownthenight van Nike is dus echt iets voor zo’n nachtdier als ik. Verder dan muesli en yoghurt kom ik in de ochtend dus ook niet: meestal een mix met gedroogd fruit en kokos. Ik ben nu natuurlijk wel benieuwd welke race voor jou op de planning staat! Heel veel succes en plezier alvast! Rock your race!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

5 manieren om kuddes te ontwijken

Saxofoon