8 redenen om met zakelijk bloggen te starten

Veel ondernemers weten dat zakelijk bloggen belangrijk is. Toch vertellen ze me telkens dat ze het te druk hebben om wekelijks een blog te schrijven. Daarom hier een lijstje met de voordelen van zakelijk bloggen.

01

Duidelijkheid

Een blogartikel, geschreven door een ondernemer, voegt al waarde toe op het moment dat het nog door niemand is gelezen. Het heeft namelijk deze ondernemer geholpen door duidelijkheid te creëren over hoe hij nog beter over zijn product, service of bedrijf kan communiceren. Ook je bestaansrecht als ondernemer, je rode draad of kernfilosofie wordt helderder doordat je dingen op papier zet.

02

Vindbaarheid

Ieder nieuw artikel is weer een kans om hoog te ranken in Google voor een zoekwoord. Daarnaast is het feit dat jouw domein actief wordt bijgehouden een ranking factor die voor al je pagina’s meetelt.

03

Tijd besparen

Normaliter ben je als ondernemer uren bezig je klanten in te lichten over jouw product of dienst en hun vragen daarover te beantwoorden. Na het schrijven van een artikel over het onderwerp hoef je alleen nog maar een linkje te sturen. Zo werkt je blog ook als een FAQ-pagina (veelgestelde vragen).

04

Langetermijnwaarde

Die mooie, strakke advertentie in de krant van vandaag? Die ligt morgen bij het oud papier. Een blogartikel heeft daarentegen blijvende waarde, zeker als je nieuwe informatie toevoegt op het moment dat je meer weet over een onderwerp.

05

Je organisatiecultuur

Vaak moet een nieuwe junior medewerker een tijdje meelopen met een senior om te weten hoe een bedrijf omgaat met klanten en klantvragen. Door het lezen van een bedrijfsblog is hij of zij sneller up-to-speed.

06

Drempelverlagend voor klanten

Veel statische websites zijn gevuld met formeel taalgebruik en feiten. Een blogartikel kan daarentegen opiniërend zijn, een mening hebben en zorgen voor interactie door de mogelijkheid tot reageren. Nieuwe klanten stappen daardoor sneller op je af.

07

Bekendheid in je branche

In het Engels hebben ze er een mooi woord voor: ‘thoughtleadership’. Niet alleen je potentiële klanten lezen je blog, ook je concullega’s. Als je schrijft en leest over de onderwerpen die spelen in jouw vakgebied, ben je een interessante gesprekspartner. En heb je echt een goed verhaal, dan kan het zomaar zijn dat je wordt uitgenodigd om te spreken op een evenement.

08

Je wordt een betere schrijver

Schrijven is communiceren. Het gaat erom dat je je gedachten toevertrouwt aan papier (of het scherm) en je lezers overtuigt om het met jou eens te zijn. In die zin werkt schrijven net als conditietraining: hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt. En wie weet, schrijf je ooit nog eens een boek.

Weet je nog meer redenen om met zakelijk bloggen te starten? Laat het me weten in een reactie!

Avatar

Written by Erik Hooijer

Comments

One Ping

  1. Pingback:

Zeg het maar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Road to The Royal Ten: Sjors Luiten

Road to The Royal Ten: Ferdy van Gool