in ,

On my way to my first 10K!

Ik kon de verleiding niet weerstaan. Just do it – dat is natuurlijk een mooie reden om in te schrijven voor #weownthenight en dus staat mijn eerste 10 km ineens op de agenda. I’m on my way to my first 10K!

#weownthenight

Het inschrijven is binnen een paar minuten gebeurd en ook de bevestiging van inschrijving laat niet lang op zich wachten. #weownthenight krijgt een plek in mijn agenda en met slechts twee maanden op de klok moeten de nodige kilometers worden gemaakt. Ik download het schema van de website en besluit een paar minuten later dat het anders moet. Als ik pas in week 5 afstanden van 10 km en meer vind en deze dan ook nog eens inclusief een x-aantal recovery walks zijn, weet ik het zeker: het moet anders. 10 km binnen een uur – whatever it takes!

Training

Het laatste dat ik kan gebruiken zijn vervelende blessures en ik vind het stiekem wel eens jammer dat RunKeeper en mijn iPhone mijn enige loopmaatjes zijn. Ik besluit de stoute schoenen aan te trekken en eens langs de plaatselijke atletiekvereniging te gaan. Ik voel er in ieder geval niks voor om elke zaterdagochtend simpelweg achter iemand aan te rennen en ik begrijp wervende slogans voor dergelijke groepen als ‘iemand die zorgt dat ik mijn hardloopschoenen weer aantrek’ al helemaal niet. Ik zoek iemand die zorgt dat ik ze ook eens NIET aantrek – rustdagen zijn lastig! – en dat ik mijn achillespees te vriend houd. Oh en dat dan ook nog eens zonder minder fanatiek te zijn. Ik heb stiekem aan de telefoon al beslist dat ik me in zal schrijven. Als ik in de kantine dan ook nog eens het gevoel heb dat ik op dinsdagavond nooit ergens anders heb gezeten, is het beslist en zet ik mijn eerste training in de agenda. Ik heb er zin in en aan het einde van mijn eerste training kijk ik alweer uit naar de volgende!

Written by Angelique

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

“Ik ben toch geen mongool?”

Singelloop Leiden 2014 – een loopfeestje door Leiden!