in

Het is niet wat je doet, maar wie je bent

 

Ik heb een ambitieus groepje vriendinnen. Allemaal een goede baan. Vier dagen werken, twee kinderen, sociaal leven. Huppa, dat doen ze gewoon even. Op zich niets mis mee natuurlijk. Power to us woman! Mits je er echt happy mee bent.

Want hoe vaak hoor ik niet: ‘als ik het financieel zou trekken (lees: ik wil eigenlijk niet minder shoppen), zou ik zo terug naar drie dagen gaan’. Of ‘ik zou best vaker bij de kinderen willen zijn, maar een goede baan vinden voor drie dagen is niet te doen’. Sterker nog ‘ik zou wel eens iets heel anders willen doen’. Zo een ben ik ook.

Controle? Soms!

Ergens denk ik dat we allemaal zo rennen en vliegen omdat dat van ons verwacht wordt. Als werkende mama bestempeld worden is natuurlijk heerlijk. Het impliceert dat je alles tegelijk kunt en onder controle hebt. Nu kan ik je een geheim vertellen: ik heb zeer zeker niet alles onder controle. Denk je dat ik naast mijn dochter en vierdaagse baan mijn huishouden op orde heb? Natuurlijk niet. Soms zou ik daar best wat meer tijd voor willen. Of extra tijd om mijn creativiteit te ontdekken.

Wedden dat ik supercreatief ben?

Ik heb een vriendin die door omstandigheden minder kan werken. Zij doet alleen dingen die ze leuk vindt. Ze is creatief en staat zo positief in het leven. Ze heeft aandacht voor de mensen en dingen om haar heen. Zo iemand die je energie geeft, de tijd voor je neemt, waarmee het altijd gezellig is en je van goed advies voorziet. En daar gaat het volgens mij om. Niet zozeer om wat je doet, maar hoe je in het leven staat.

Mensen die energie uitstralen, heb je nu eenmaal graag om je heen.

Door hun energie, krijg je zelf ook zin wat te ondernemen. Ik word vaak geïnspireerd door mensen die van hun hobby hun beroep maken. En hoewel ik nu een leuke baan heb en tevreden ben, waag ik de sprong wellicht ook eens. Vooral als het goed te combineren is met de kinderen. Ik heb tenslotte de luxe van een man met goede baan.

Hmmm, iemand goede ideeën?

Written by denisevi

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Klopt niet

Poedel-met-worst