Hardlopen met een app zoals RunKeeper is awesome! Waarom? Ik heb 5 goede redenen voor je! 

1. Trainingsschema’s

Niks vervelender dan een blessure. Zonder trainingsschema gaan hardlopen is dan ook meestal vragen om problemen. Zeker beginnende hardlopers kunnen nog niet vertrouwen op de nodige hardloopervaring. Je gaat snel en ongemerkt over de grenzen van jouw lichaam. Ik ook. Lees mijn verhaal over mijn achillespeesblessure maar. Kortom: een goede reden om RunKeeper te downloaden en met behulp van een trainingsschema van start te gaan!

Boekenwurm 1

2. Running alone together

Voeg een paar (hardloop)vrienden aan RunKeeper toe en moedig elkaar aan! Je kunt vrienden een reminder sturen om de hardloopschoenen weer aan te trekken, maar het leukste is misschien nog wel: RunKeeper ondersteunt ook andere sporten, zoals mountainbiken en fitness. Het maakt dus helemaal niet meer uit dat de sportieve interesses van jouw vrienden misschien wel ergens anders liggen dan bij hardlopen. Je kunt ook ‘live’ aanmoedigingen krijgen van vrienden, maar dit kan alleen met de betaalde versie.

3. Progress!

Je vooruitgang letterlijk zien? Het kan met RunKeeper! En als een training een keer flink tegenvalt, is dat eigenlijk best fijn! Want een slechte training kan voorkomen, maar betekent niet dat het trainen slecht gaat. Kortom: check je vooruitgang van de afgelopen weken nog eens en vergeet die slechte training! Op weg naar een specifiek doel? Je ziet letterlijk elke stap op weg naar het doel. Niet alleen handig, maar ook onwijs leuk!

4. Workout reminders

Soms heb je misschien even geen zin om te gaan hardlopen: je hebt een drukke dag gehad, een overvolle agenda… Het kan gebeuren, maar met een reminder op het scherm van jouw smartphone is de drempel om op de bank te blijven hangen nét iets hoger.

5. Competition!

Je kunt niet alleen vrienden aanmoedigen met RunKeeper, maar ook meteen de strijd met elkaar aanbinden. Competitie is namelijk stiekem best een goede motivator! Je kunt niet alleen strijden om de eerste plek in de ranglijst, maar ook tegen elkaar racen met behulp van de app. Het maakt dus niet meer uit waar de deelnemers aan de race op dat moment zijn, het tegen elkaar opnemen kan altijd! Ik heb deze optie nog niet getest, maar wie weet…!

Aan de slag met RunKeeper? Download de RunKeeper app!

Niet gestoord worden tijdens het hardlopen? Ook daar hebben we een tip voor! Schakel niet-storen op je iPhone in! Check it out!


301 views | Geschreven door