De opmerkingen die je als hardlopende vrouw soms naar je hoofd geslingerd krijgt… Soms denk ik dat je verkleed als rennende sinterklaas nog minder aandacht krijgt.

Voor je het vraagt: nee, nee, nee, het is niet zo dat ik in hotpants en super-push-up voorbij kom huppelen. Niet bepaald. Dus voor eens en voor altijd: gast, ik loop hier niet voor jou. Check mijn ongeïnteresseerde hoofd en onvriendelijke beukmuziek over de headphones. Ik hoor je niet. Nou ja, ik hoor je wel, maar ik wil je niet horen. Ik wil rennen.

Boekenwurm 1

Een handjevol opmerkingen

  • Zoooooo heeeee! Lekker rennen dan!
  • Hup hup hup!
  • Heee blondjuuuuuh!
  • Wel volhouwen!

 

Ja, de intelligentie straalt er wel van af hè? Soms heb je dan ook nog van die zestienjarige jochies die met je mee beginnen te rennen. De beste remedie is om die met open armen te ontvangen. Hee daar, wat gezellig. Ik begon me net te vervelen. Moet nog negen kilometer langs deze oersaaie autoweg. Are you up for it? En weg zijn ze.

Doe het eens andersom

Het zijn hoe dan ook áltijd mannen die mijn geren van de nodige opmerkingen moeten voorzien. Nog nooit schreeuwde er een vrouw iets naar me terwijl ik voorbij kwam. Eigenlijk zouden wij dames eens langs de rand van de provinciale weg moeten gaan zitten met een thermoskan thee. Zooooo gozer, lekker de pootjes aan het strekken?


596 views | Geschreven door