Dat ik toch mijn allereerste echte artikel voor Love Running met deze titel begin… Je las het wellicht al in mijn voorstelrondje: ik heb een vrij flexibel doorzettingsvermogen.

Sjaak-afhaak

Heus, ik vind hardlopen heerlijk en regelmatig ga ik voor die extra kilometer, minuten of calorieën, keep running! Maar ik ben net zo makkelijk sjaak-afhaak. Het komt wel eens voor. Ik verheug me op een training, sta er lekker vroeg voor op en dan… plenst het. Of ik blijf langer doorwerken dan bedacht, waardoor de planning het niet toelaat nog te gaan rennen. Of, ik ben gewoon net iets te ongemotiveerd (lees: lui). Let’s face it, dat gebeurt ook.

Blog mee

Mini MOTIVATIE-compensatie-work-out

Dat betekent niet (altijd) dat ik niks doe. Ik heb iets gevonden om mijn gemiste trainingen ietwat te compenseren. Een mini work-out, die je een fit gevoel geeft, in drie minuten uit te voeren is en mijns inziens sowieso een goed idee is om je spieren mee te sterken – ook als je wel gaat rennen.

Hoe dan?

1. 40 jumping jacks
2. 30 squads
3. 20 crunches
4. 10 push-ups

Probeer het eens! Ook hier kun je je natuurlijk lafjes vanaf maken, dus wel een beetje effort erin stoppen hè.


124 views | Geschreven door