Het einde van de training: de laatste week voor de race. Final countdown! Spannend! Leuk! Zenuwen! Hoe overleef je de laatste week voor de race en zorg je voor een goede start?

Pre-raceweek

Het is de laatste week voor de race. Zorg voor een goede voorbereiding!

Blog mee

Dag 1

Het begin van de laatste week. Verken het parcours. Als de race verder van huis is: check de route online nog even. Gebruik Google Streetview om het parcours online te verkennen. Het vermindert de spanning op de dag van de race. Vergeet niet naar zaken zoals de aanwezigheid van kleedruimtes en eventuele voorzieningen voor het achterlaten van spullen te informeren. Je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om als supporter mee te gaan.

Training:

Crosstrain 30-60 minuten.

dag 2

Check de vooruitgang van de afgelopen weken. Je hebt hard gewerkt! Relax! You’re race ready! 

TRAINING:

30 minuten hardlopen.

dag 3

Plan de reis naar de race: check het openbaar vervoer/route en de beschikbare parkeerplaatsen. Check ook eventuele wegwerkzaamheden en werkzaamhedenaan het spoor. Voorkom vervelende verrassingen! Plan de reis ruim. Zorg voor minimaal een uur speelruimte in de planning. Zo zijn vervelende verrassingen onderweg geen reden voor paniek. Je houdt in het beste geval een uur over en dat biedt kansen om nog even het parcours te verkennen en rustig aan de laatste voorbereidingen te treffen.

TRAINING:

Crosstrain 30-60 minuten.

dag 4

Geniet van het moment. Lees leuke en inspirerende artikelen over hardlopen. Check YouTube voor een paar mooie video’s. Visualiseer de race. Zorg voor ontspanning. Check deze handige checklist alvast even. Shop de laatste items die nog nodig zijn om van jouw race een succes te maken.

TRAINING:

30 minuten hardlopen. Take it easy! You don’t wanna get hurt now!

dag 5

Relax! Check de playlist en vul deze nog even aan met een paar power songs. Zoek naar inspirerende quotes en maak een plan voor de race. Splits de race in delen. Slow start – strong finish! 

TRAINING:

30 minuten wandelen.

dag 6

Laatste voorbereidingen. Get your running gear ready! Check ook even deze handige checklist.

TRAINING:

15 minuten hardlopen.

Race day!

Lace up! Get out there and beat your best!

How about you?

Tips voor de laatste week voor de race? Laat het ons weten in de comments!


288 views | Geschreven door